Política 14/01/2013

El fiscal general de l'Estat veu "indicis de delicte" en una de les investigacions contra un fill de Jordi Pujol

Torres-Dulce defensa la investigació de la UDEF, en què es basa el polèmic esborrany policial filtrat pel diari 'El Mundo', origen de les presumptes vinculacions de càrrecs de CDC amb comptes a Suïssa

Ara
2 min
MÉS LLENYA AL FOC
 El paper del Banc d'Espanya ha estat molt qüestionat, especialment arran de l'esclat del cas Bankia, i fins i tot els seus inspectors ho han criticat. Ara el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, afirma que investigarà el regulador.

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha defensat aquest dilluns les investigacions de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) en què es basa el polèmic esborrany policial filtrat pel diari 'El Mundo', origen de les presumptes vinculacions de càrrecs de CDC amb comptes a Suïssa. Ho ha fet, a més, quatre dies després i al mateix plató en què l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, digués "què cony és la UDEF" i posés en dubte la veracitat del document que la policia encara no ha trobat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Antena 3, Torres-Dulce ha dit que "la UDEF és una unitat policial extremadament especialitzada per lluitar contra la corrupció d'interessos econòmics i financers", que té "acreditats nombrosos processos" en què ha actuat "amb eficiència" i que ha fet una "aportació de proves extraordinària" en el cas Palau, on s'investiga el desviament de fons públics a favor de Convergència.

A més, el fiscal general de l'Estat ha recordat que "hi ha tres investigacions sobre els fills de Pujol". La primera d'elles, segons ha detallat, és una investigació oberta a Barcelona després de la denúncia del sindicat Manos Limpias que "està en consulta a la fiscalia com a conseqüència d'una providència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya". Les altres dues estan a Madrid: "Una conseqüència d'unes declaracions aportades per l'empresari Javier de la Rosa, en un jutjat d'instrucció de Madrid i una altra relativa a unes manifestacions d'una exparella d'un dels fills de Jordi Pujol".

Sobre aquesta última, ha dit que hi ha indicis de delicte per part de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat, en relació amb la possible existència de comptes a l'estranger al seu nom, que, segons ell, competeixen a l'Audiència Nacional.

Torres-Dulce ha explicat que es va dur a l'Audiència Nacional una investigació oberta arran d'una denúncia d'una exparella de Jordi Pujol Ferrusola sobre l'existència de comptes a l'estranger i respecte la qual el jutge Pablo Ruz es va inhibir en favor dels jutjats ordinaris en estimar que no era competència de l'Audiència Nacional. En aquest sentit, ha recordat que la Fiscalia ha recorregut aquesta decisió perquè entén que s'ha d'escoltar a l'exparella abans de decidir sobre la competència de l'Audiència Nacional, tot i que, segons ell, "sense cap mena de dubte" en aquest cas "hi ha indicis de delicte que competeixen a l'Audiència Nacional".

Cas Pallerols

Durant l'entrevista, Torres-Dulce també s'ha referit al cas Pallerols, en què Unió ha admès haver-se finançat de forma irregular. Ha dit que "per molt complicat que sigui un cas no pot trigar gairebé 20 anys en què se sotmeti a la decisió de la vista pública".

"Mentre que no s'operin els mecanismes legals, processals per canviar les lleis i accelerar els processos i l'actitud de jutges i de fiscals sigui d'intervenir perquè aquests processos no s'estanquin no estarem avançant", ha afegit. Finalment ha assenyalat que "en el cas Pallerols ha operat el mecanisme legal de la conformitat entre totes les parts del procés".

stats