Política 29/09/2017

Google elimina l'aplicació per a mòbils del Govern sobre els col·legis de l'1-O per ordre del TSJC

L'app continua funcionant per als usuaris que se l'havien instal·lat o per als que són fora l'Estat

P.e.
1 min
Una captura de l'app 'On Votar 1-Oct' que es troba allotjada a Google Play

BarcelonaGoogle ha eliminat l'aplicació per a mòbils del Govern que permetia consultar els col·legis de l'1-O per complir l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La magistrada del TSJC Mercedes Armas, que instrueix la causa contra tots els membres del Govern per l'organització del referèndum, havia demanat aquest divendres que se suprimís l'app de Google Play –la plataforma d'Android que permet descarregar aplicacions– que s'anomena On Votar 1-Oct.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, l'app es pot continuar descarregant fora de l'estat espanyol perquè la restricció només afecta la jurisdicció espanyola. Aquesta app permetia consultar els col·legis electorals de l'1-O introduint l'adreça del domicili o per la proximitat geogràfica del mòbil. L'aplicació també segueix funcionant per als usuaris que ja se l'havien descarregat i la tenien instal·lada, que encara poden consultar els punts de votació del referèndum.

La magistrada també ha reclamat a Google que elimini i bloquegi qualsevol altra app que posi en marxa Catalonia Voting Software o que tingui com a creador onvotar1oct@gmail.com. El motiu és que l'aplicació On Votar 1-Oct s'ha creat sota aquest nom i aquest correu electrònic. L'ordre del TSJC permet a la Guàrdia Civil fer "les actuacions necessàries" per fer efectiva la resolució judicial. La interlocutòria s'ha dirigit al domicili de Google als Estats Units.

stats