Política 15/12/2015

Tardà estira les orelles a la CUP: "Només abandonen les trinxeres els exèrcits derrotats"

El número dos d'ERC avisa que si diumenge els independentistes no voten pot guanyar l'unionisme

Ara / Agències
2 min
Joan Tardà en el míting d'ERC a LLeida aquest dimarts / ACN

LleidaEstirada d'orelles a la CUP del número dos d'ERC per Barcelona en les eleccions espanyoles, Joan Tardà. En un míting a Lleida, el dirigent republicà ha retret als cupaires que hagin advocat per l'abstenció el 20-D en considerar que participar en aquestes eleccions és una "legitimació al marc polític i institucional que encarna la negació dels drets socials, nacionals i polítics dels Països Catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà –que en campanya havia demanat a l'exdiputat de la CUP David Fernández que ara votés ERC– ha alertat els cupaires que "tal vegada s'equivoquen", i ha defensat que els catalans no poden cridar a l'abstenció. "Ara el que toca es votar. Mai no podem abandonar cap trinxera. Només abandonen les trinxeres els exèrcits derrotats", ha avisat. El dirigent republicà ha argumentat que, si els independentistes no van a votar, diumenge pot guanyar l'unionisme a Catalunya. Si això passa, ha afegit, aquells que no hagin votat "s'hauran d'amagar darrere una porta per plorar sols".

El número dos d'ERC al Congrés ha defensat que ara "que la victòria és a tocar" els partits independentistes han de supeditar les seves tàctiques a un "bé superior". "Nosaltres estimem molt el carnet d'ERC, però ara no és el més important. Hem d'aplicar-nos a fons i sumar i sumar", ha remarcat, i ha afegit una pregunta: "Des de quan els catalans no ens hem sentit cridats a participar davant les urnes? Alguna vegada ens han regalat alguna cosa?".

També el cap de llista dels republicans, Gabriel Rufián, ha demanat als independentistes que vagin a votar el 20-D per "no regalar la imatge de Catalunya a Albert Rivera". Rufián ha situat la independència de Catalunya com l'única opció viable per resoldre els problemes dels catalans, ha carregat contra En Comú Podem i la seva proposta de referèndum "impossible" i ha pronosticat que, tot i les veus que reclamen un canvi a l'Estat, el PP tornarà a guanyar les eleccions espanyoles.

stats