Política 05/03/2014

Toni Comín anuncia que deixa el PSC

L'exdiputat explica a RAC1 que està preparant la carta per donar-se de baixa com a militant, però assegura que encara no hi ha res decidit sobre els seus tractes amb ERC

Ara
1 min
Toni Comín, amb Carme Valls, de Ciutadans pel Canvi, en una imatge del 2010 / ACN

BarcelonaUna altra baixa significada al PSC. L'exdiputat procedent de Ciutadans pel Canvi Toni Comín ha anunciat que deixa el partit. Segons ha explicat aquest dimecres al matí a 'El món a RAC1', està preparant la carta per comunicar-ho i encara no l'ha lliurat perquè la vol escriure amb calma i "arguments polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Comín ha recordat que és militant del partit des del 13 de juny del 2011 –se'n va fer el dia del seu sant–, i que va decidir afiliar-s'hi quan ja havia deixat de ser diputat, en un moment en què sentia que el PSC era "pal de paller" de la socialdemocràcia a Catalunya. Ara, entén que el Partit dels Socialistes de Catalunya ja ha deixat de tenir aquesta funció i, segons ell, les converses que té amb ERC són per aclarir si pot "contribuir" a fer que la formació d'Oriol Junqueras assumeixi aquest paper. "No hi ha res decidit", ha assegurat sobre la seva possible incorporació al projecte dels republicans.

De moment, manté que continuen les converses per incorporar-se a la llista d'ERC a les eleccions europees –encapçalada per Josep Maria Terricabras– amb la idea d'anar-hi com a número 3, darrere d'Ernest Maragall. El tracte seria que ell i Maragall es partirien la legislatura –al Parlament Europeu són de cinc anys, "molt llargues"–, i que Comín assumiria l'escó en la segona meitat. "Ara mateix, per raons familiars i professionals, no puc marxar immediatament a Brussel·les", ha afegit.

stats