Política 14/09/2016

El Tribunal de Comptes fitxa l'exalt càrrec de l'Ajuntament de Madrid que va dimitir per haver presidit una societat a Panamà

Marta Fernández-Pirla serà assessora tècnica de l'ens i cobrarà uns 65.000 euros l'any

Ara
1 min
El Tribunal de Comptes fitxa l'exalt càrrec de l'Ajuntament de Madrid que va dimitir per haver presidit una 'off-shore' a Panamà

BarcelonaEl Tribunal de Comptes va nomenar assessora tècnica Marta Fernández-Pirla, l'exdirectora general d'Economia i Sector Públic de l'Ajuntament de Madrid que va dimitir arran de la publicació que va presidir una societat 'off-shore' a Panamà durant cinc anys, segons ha explicat 'El BOE nuestro de cada día'. La dimissió es va produir a l'abril, i al juliol ja tenia la nova feina al sector públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El BOE recull aquest dimecres una correcció en el seu nomenament: si el primer afirmava que havia estat nomenada per la comissió de govern "per unanimitat", en la correcció feta pública avui s'elimina aquesta expressió. La Comissió està formada per tres persones: el president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda; el president de la secció d'enjudiciament, Felipe García (a proposta del PSOE); i el president de la secció de fiscalització, Javier Medina (a proposta del PP), i que serà el cap de Fernández-Pirla.

En fer-se pública la seva implicació als 'Papers de Panamà', va transcendir que va ser nomenada el 2013 per Ana Botella i mantinguda el 2015 per Manuela Carmena. Com a directora general a l'Ajuntament, cobrava 85.526 euros anuals, segons la Relació de Lloc de Treball del consistori, mentre que per la nova feina al Tribunal de Comptes cobrarà 65.537 euros l'any. Fernández-Pirla pertany al Cos Superior d'Auditors del Tribunal de Comptes des del 1995.

stats