Política 05/09/2017

La UGT legitima l'1-O i dona llibertat de vot als seus afiliats

El consell nacional del sindicat afirma que "el dret de vot és la màxima expressió d’una societat democràtica i dinàmica"

Albert Solé
1 min
El secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros

BarcelonaDos dies després que CCOO Catalunya digués que no reconeix el referèndum previst per a l'1 d'octubre, el consell nacional de la UGT Catalunya avui ha decidit que el legitima i dona llibertat als seus afiliats perquè hi participin o no, i votin el que vulguin. El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, va dir aquest diumenge en una entrevista a l'ACN que cada afiliat podia actuar com volgués segons la seva ideologia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat de la UGT després del consell nacional, el sindicat afirma: “Cal que siguin els ciutadans i les ciutadanes, per mitjà de procediments democràtics, els qui puguin decidir el model de país en què volem viure. El dret de vot és la màxima expressió d’una societat democràtica i dinàmica que en cada episodi i moment de la història interpel·la els ciutadans i les ciutadanes per escollir el seu futur”.

I de la mateixa manera, asseguren: "Davant de l’actual escenari, afegim que cadascun de nosaltres, integrants d’una organització profundament democràtica, ha de poder decidir lliurement el seu posicionament davant l’1 d’octubre, tant sobre la seva participació com sobre el sentit del seu vot, des del màxim respecte al lliure exercici democràtic dels drets individuals.

stats