Política 28/01/2015

Ubasart aposta per l’exemple d’Escòcia i refusa la via “unilateral”

Laia Vicens
2 min
Gemma Ubasart va intervenir en el míting de Pablo Iglesias a Barcelona, al desembre.

BarcelonaSi Podem arriba a la Moncloa podria obrir el procés per celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Així ho va afirmar ahir la candidata oficialista a la secretaria general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart. “Apostem per la via escocesa”, va dir, i va afegir que fins i tot la pregunta “podria ser perfectament” la mateixa que a Escòcia, és a dir, “¿Catalunya hauria de ser un país independent?” Caldria una negociació per poder fer un referèndum, perquè “la via unilateral d’independència no és possible”, segons va dir. Ara bé, Ubasart no va matisar si aquest referèndum es faria només a Catalunya o bé a tot l’Estat. En tot cas, i per evitar el model “centralitzador del PP”, va mostrar-se partidària d’obrir el meló de la reforma territorial, encara que “Catalunya o els altres territoris decideixin continuar formant part de l’Estat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una única hisenda europea

La secretària de plurinacionalitat de Podem també va posicionar-se a favor de “reformular el model de finançament”, tot i que no va entrar a valorar si aquesta “reformulació” ha de ser un pacte fiscal. Ubasart va prioritzar la idea d’“una moneda, una hisenda”, de manera que va reclamar la creació d’una única hisenda europea que agrupi tots els països de l’euro.

La roda de premsa d’ahir d’Ubasart a Barcelona va servir per desgranar les línies bàsiques de la seva candidatura a liderar el partit a Catalunya. Ella és l’única dels vuit aspirants que té el suport de Pablo Iglesias. El seu equip incorpora representants d’arreu del territori, amb experts en diferents sectors i totalment paritari (el 50% són dones i el 50% homes). Els resultats de les votacions, que es faran amb llistes obertes, es faran públics el 16 de febrer. Si no hi ha sorpreses, Ubasart serà la líder de Podem a Catalunya.

stats