Política 24/09/2017

La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil denuncia 'El matí de Catalunya Ràdio' per informar dels moviments de la policia

L'associació considera que aquestes actuacions poden suposar l'alteració de l'ordre públic

Efe
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil, en una foto d'arxiu

BarcelonaLa Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil ha denunciat el programa 'El matí de Catalunya Ràdio' per demanar als oients que informessin dels moviments dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (FCSE), "afavorint així implícitament actuacions contra l'ordre públic". En un comunicat, aquesta associació ha explicat que ha presentat la denúncia davant els jutjats de Barcelona en considerar que aquestes actuacions podrien suposar "un indici directe de participació en una conducta dolosa establerta a l'article 559 del Codi Penal". L'article 559 fa referència a la distribució o difusió pública, a través de qualsevol mitjà, de missatges o consignes que incitin a la comissió d'algun dels delictes d'alteració de l'ordre públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Actuacions com la realitzada pel programa 'El matí de Catalunya Ràdio' demanant als seus oients que informin dels moviments de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional són d'una irresponsabilitat alarmant, doncs posen en risc tant la seguretat dels operatius com de la resta de ciutadans", ha valorat. Per a aquesta organització, "és lamentable que la deriva paranoica d'alguns mitjans de comunicació arribi a l'extrem de servir d'ajuda a terroristes, narcotraficants o qualsevol altre delinqüent, facilitant la potencial comissió d'actes delictius d'impredictibles conseqüències".

La Unió d'Oficials del cos armat s'ha "congratulat" que la fiscalia hagi ordenat al ministeri de l'Interior que assumeixi la coordinació de les actuacions dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i ha demanat al ministeri públic que actuï davant la difusió d'informacions "sensibles que puguin posar en risc les FCSE, especialment en un context de nivell 4 d'alerta antiterrorista".

stats