Política 02/04/2015

Ortega: "El full de ruta d'Unió no té per què ser un sí o un no, pot ser molt més ampli"

La vicepresidenta creu que l'important el 24-M és el programa sobre el municipi al marge de l'àmbit nacional

Acn
2 min
Joana Ortega, aquest dijous a La Bisbal d'Empordà / ACN

La Bisbal d'EmpordàEl full de ruta d'UDC no té per què ser un sí o un no, pot ser més ampli", ha apuntat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, després de visitar la X Edició Fira Antic Empordà. "El nostre camí a vegades no és sí o no, en política les coses no sempre són blancs i negres", ha afegit quan li han demanat pel preacord sobre el full de ruta que van signar dilluns CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Ortega ha recordat que UDC és un partit on hi ha "diferents sensibilitats" que decidirà el seu camí el proper 14 de juny. D'altra banda, sobre el manifest de l'AMI, la vicepresidenta ha opinat que l'important el 24-M és el programa sobre cada municipi al marge de l'àmbit nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha recordat que UDC té una cita el 14 de juny per expressar quina és la seva aposta pel futur a través d'una consulta interna, que ha definit com "l'acte més democràtic que haurà fet cap partit". La vicepresidenta ha recordat que el secretari general dels democratacristians, Ramon Espadaler, és qui està elaborant la proposta que se sotmetrà a votació, però ha remarcat que a UDC militen persones amb diferents sensibilitats, algunes que van expressar un vot de sí-no el 9-N i d'altres que van apostar pel doble sí, com ella mateixa. "Tots tenim cabuda en aquest partit", ha reivindicat.

En aquest sentit ha subratllat que UDC es posicionarà, de la mateixa manera que altres han definit el seu full de ruta, "i no acaba sent una frase, sinó una sèrie de propostes per tirar endavant el futur del nostre país".

Antoni Castellà, membre de l'executiva del partit, va proposar que el dia 14 es votés entre tres opcions: una reforma constitucional per arribar a la confederació, convertir Catalunya en un estat independent per després confederar-se o ser un estat independent. El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar un "error" que Castellà fes aquesta proposta i va demanar deixar que Espadaler fes la seva feina.

D'altra banda, la vicepresidenta del Govern ha destacat la importància del 24-M i ha posat èmfasi en els programes que s'apliquen als municipis i no tant en l'àmbit nacional. "Hi ha temes més de país i és lògic que els alcaldes es vulguin expressar, però crec que hem de posar en valor tots els programes i compromisos a nivell local", ha dit.

Segons Ortega, "l'important és que s'expressi el compromís a nivell municipal per part dels candidats, a banda de a nivell nacional". S'ha posicionat així quan li han preguntat sobre el compromís que l'AMI demana als candidats a favor del procés.

stats