LLEI DE BANDERES
Política 06/10/2012

Llanos de Luna demandarà l'ajuntament de Vilafranca del Penedès per no penjar la bandera espanyola

L'alcalde penedesenc rebutja situar l'estendard al consistori perquè considera la senyera "l'única bandera que uneix als catalans"

Efe
1 min
Alguns ajuntaments, com el de Tàrrega, no tenen penjada la bandera espanyola al balcó però sí l'estelada

BarcelonaLa delegació del govern espanyol a Catalunya, amb María de los Llanos de Luna al capdavant, presentarà una demanda judicial per exigir el compliment de la llei de banderes per part de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), que s'ha negat expressament a penjar la bandera espanyola a la façana del consistori. Fonts de la Delegació del govern espanyol han indicat a Efe que el recurs als tribunals és el procediment d'actuació habitual quan s'incompleix un requeriment de la institució davant de qualsevol indici d'il·legalitat en un acord adoptat per un ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, s'ha negat a penjar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament, malgrat el requeriment oficial de la delegació del govern espanyol a Catalunya enviat el mes d'agost passat perquè complís la llei de banderes. El document donava a l'alcalde 20 dies per col·locar la bandera i, a més, demanava a l'ajuntament remetre un informe a la delegació on s'acredités que ha "restablert la legalitat".

De la seva banda, l'alcalde ha manifestat no estar disposat a fer el que se li demana perquè considera que la senyera és l'"únic" símbol que ha d'estar en el seu consistori perquè és "l'única bandera que uneix als catalans".

stats