Política 04/07/2011

Així serà la Barcelona de Trias (i 2)

Hem recopilat els seus projectes en les primeres entrevistes a Catalunya Ràdio i TV3. Aprimar l'estructura administrativa i combatre la crisi, objectius principals. L'alcalde també ha reiterat les seves disculpes a l'Espanyol per haver dit que tenir un gendre perico seria "una desgràcia"

Redacció
3 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha disculpat de nou aquest matí, durant una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio i més tard a Els matins, amb Josep Cuní, amb el RCD Espanyol. L'alcalde de Barcelona ja es va disculpar ahir amb el club després que es fes públic un vídeo en què diu que considera "una desgràcia" tenir un gendre de l'Espanyol o del Reial Madrid. Trias ha dit: "Em disculpo públicament amb l'Espanyol, ho vaig fer ahir, ho he fet avui i ho faré tants cops com sigui necessari. Espero que siguin capaços de perdonar-me" tot i que ha matisat que la frase s'havia tret de context.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trias també va enviar ahir una carta de disculpa al màxim responsable espanyolista, Daniel Sánchez Llibre, i va demanar disculpes a través del Twitter.

A l'entrevista amb Manel Fuentes, Trias ha fet un repàs dels seus objectius com a nou alcalde de Barcelona.

Menys estructura administrativa

"Hem dut a terme una reducció del número de regidors i de les àrees de gestió de l'Ajuntament perquè creiem que no tenia sentit tenir tants càrrecs. La nostra voluntat és simplificar l'adminitració i tenir un grup de gent encarregada de la direcció política, i al costat un altre grup que es dediquin a la gestió".

Cas Palau

Sobre la decisió de mantenir a l'estructura de l'Ajuntament l'anterior gerent d'Urbanisme, Ramon Massagué, imputat en el cas Palau, Trias ha dit que "és una persona excel·lent". "No conec un millor gestor. Aquest senyor l'únic que ha fet ha estat complir amb les seves obligacions i espero que surti absolutament exonerat d'això".

Ciutat Vella

"Tindrem una regidora dedicada exclusivament a Ciutat Vella, Mercè Homs, és una regidora extraordinària. És una persona que sap que gestionar i dirigir Ciutat Vella no és fàcil, però a la vida un ha d'estar preparat per a les situacions difícils i ella sap que té tota la meva col·laboració i el meu suport".

Canvi de plantejament

"Tenim moltes assignatures pendents i moltes són tenen a veure amb plantejaments equivocats en el seu dia. Es va intentar transformar la ciutat a través de requalificacions, que permetien transformacions a determinats llocs, però que avui en dia no serveixen per fer aquesta transformació. Cal replantejar els temes i veure com solucionem tots aquests problemes que tenim".

Guàrdia Urbana

"Hem escollit un nou responsable per a la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, que és una persona de gran experiència, molt estimat pel cos, que farà una boníssima feina". Un dels objectius principals que cal dur a terme, segons l'alcalde, és "millorar la coordinació amb els Mossos, perquè ara hi ha la sensació que hi ha una manca de col·laboració entre els dos cossos i això no es pot tornar a repetir. Han de tenir una col·laboració estreta".

p { margin-bottom: 0.21cm; } Robatoris turistes

p { margin-bottom: 0.21cm; } Hem de tenir més Guàrdia Urbana de barri i més Mossos treballant en col·laboració perquè cal detectar qui és aquest petit grup de gent que comet aquests robatoris. Perquè sabem que es tracta d'un petit grup que fa aquests furts i la sensació que té la gent, els ciutadans i els turistes, és que al metro et poden robar molt fàcilment i no passa res. Això no pot ser. No hi ha miracles però aquests quatre anys treballarem en aquest tema".

Crisi

"En aquesta ciutat hi ha gent que s'ho està passant molt malament deegut al moment actual. La Barcelona que volem no és la que té un conjunt de gent que viu en situacions insuportables: per evitar això cal marcar prioritats, fer compatible la Barcelona que vol sortir al món, que és exitosa, amb l'altra, i donar respostes a les necessitats socials. L'administració publica ha de ser capaç d'ajudar la societat civil".

Tramvies

"Es farà una unió del Trambaix i el Trambesòs i es farà a través de l'Eixample. Hem quedat amb la companyia de tramvies per parlar però el que sabem segur és que aquesta unió no la farem per la Diagonal perquè no hi cap".

stats