Política 20/10/2013

"Vaig trigar a utilitzar la paraula 'crisi', va ser un error clar", l'entrevista a Zapatero en 12 frases

L'expresident espanyol creu que el rei "no ha d'abdicar"

Ara
2 min

BarcelonaL'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero assegura que una eventual "declaració unilateral d'independència no tindrà validesa". També creu que Rubalcaba "està fent la feina" en un "context molt difícil", que el rei no ha d'abdicar i ha admès que va ser "un error clar" trigar tant a fer servir la paraula 'crisi'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és un recull de les frases més destacades de l'entrevista al programa 'El objetivo', presentat per la periodista Ana Pastor, a La Sexta.

Sobre el procés català

"El que no pot ser, no passarà", sobre la independència.

"La declaració unilateral [d'independència] no tindrà validesa". "Ningú pot fer allò per a la qual cosa no té competència constitucional". "El que caldrà avaluar és si la reacció [a la declaració unilateral d'independència] és jurídica o només política".

"Espanya necessita i vol Catalunya, i Catalunya necessita Espanya".

La crisi

"Vaig trigar a utilitzar la paraula 'crisi', va ser un error clar" (aquest és el vídeo del primer cop que ho va dir públicament).

Sobre la primera gran retallada: "No em vaig plantejar dimitir el maig del 2010, el compromís d'Espanya és un compromís amb la zona euro. Aquella nit de maig va ser la primera nit que es va jugar el futur de l'euro".

"Alguns països del nord, especialment Alemanya, ens van exigir més reformes i retallades, però aquella nit no em va trucar Merkel". "Una vegada vaig tenir una conversa amb Merkel, però no en aquell moment. Ja es veurà...". Ho explica al seu llibre, que encara no s'ha publicat.

El paper de Rajoy i el PP

"Les mesures que pugui considerar criticables [de Rajoy] me les reservo per a mi". "Com a expresident no vull participar de la polèmica pública".

"Fa un any que no parlo amb Rajoy. Tampoc hem parlat per telèfon".

"No em pronuncio sobre Aznar, és fàcil que els espectadors s'imaginin què en penso".

El paper de Rubalcaba i el PSOE

"Rubalcaba està fent la feina en un context molt difícil. Jo sempre donaré suport al secretari general del partit, tenim molt bona relació".

El rei

P { margin-bottom: 0.21cm; } "Una abdicació és un acte personalíssim del rei. El rei no ha d'abdicar".

ETA

"La violència d'ETA es va acabar i no es va pagar cap preu polític". "Hauria estat desitjable posar fi abans a ETA, però la violència d'ETA ha estat molt dura i ha tingut el suport d'una part del poble basc, i això ha fet que perdurés durant molt de temps".

stats