Política 05/10/2014

Desmunten l'acampada pel 9-N a la plaça de Catalunya

Després de tres dies i dues nits els membres de Desobeïm decideixen aixecar les tendes però aposten per mantenir "la mobilització popular"

Acn
1 min

BarcelonaDesprés de tres dies i dues nits els membres de la plataforma de l'esquerra independentista Desobeïm han decidit desparar les tendes i desmuntar l'acampada en suport del 9-N a la plaça de Catalunya. Els manifestants han decidit en assemblea aquest dissabte a la nit acabar amb la concentració a la cèntrica plaça amb un resultat de 12 vots a favor de quedar-se, 68 en contra i 3 abstencions. Desobeïm aixeca l'acampada amb la "clara convicció" d'haver assolit els objectius de situar la desobediència en el debat sobiranista, aposta per mantenir "la mobilització popular" al centre de l'acció política i insta la ciutadania a estar alerta per impedir qualsevol "retrocés o dilatació" en la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant aquestes dues jornades a la plaça de Catalunya, els participants a l'acampada –entre 30 i 100– han debatut com hauria de ser una hipotètica Catalunya independent i han reivindicat la desobediència al Tribunal Constitucional. "No hi ha cap espai dins la legalitat espanyola que ens permeti realitzar la consulta; tan sols la desobediència col·lectiva ens podrà permetre exercir el nostre dret d'autodeterminació", han assenyalat des de la plataforma de l'esquerra independentista, que ha apostat per "altres formes de lluita" a partir d'ara. "Seguirem exercint pressió a partir de properes mobilitzacions i expandirem el discurs de la desobediència cap a nous sectors socials", han assegurat des de la plataforma Desobeïm.

stats