Política 02/08/2015

El president de l'AMI vaticina una "resposta contundent" si l'Estat suspèn l'autonomia

Carles Puigdemont assegura que mantindrà l'alcaldia encara que li ofereixin un lloc al futur Govern

Acn
2 min
El nou president de l'AMI, Carles Puigdemont, al centre de la imatge, flanquejat pel vicepresident de l'entitat, Pep Andreu, i el conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs / ACN

GironaL'alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, ha assegurat que si l'Estat continua amb les "amenaces" i intervé o suspèn l'autonomia hi haurà una "resposta unànime i contundent". "Si les amenaces persisteixen no se m'ocorre una altra cosa que no passi per una resposta immensament majoritària del poble de Catalunya", ha manifestat. Puigdemont defensa que el procés és "impecablement democràtic" i que l'Estat s'enfronta a un "escàndol europeu" si suspèn l'autonomia "sense cap raó". Està convençut que els partidaris de la independència seran majoria el 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont va ser escollit nou president de l'AMI el passat 17 de juliol. CDC l'ha situat com a primer de la seva llista per Girona i concorrerà a la candidatura de Junts pel Sí per darrere del cantautor Lluís Llach i l'exentrenadora de l'UniGirona, Anna Caula. En una entrevista a l'ACN, Puigdemont s'ha mostrat escèptic amb la possibilitat que el govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució i ha assegurat que la suspensió o intervenció de l'autonomia és una "hipòtesi" que no es planteja. "No m'ho imagino, seria una barbaritat suspendre l'autonomia sense cap raó, ens empara la legalitat i la democràcia en tot el que estem fent", ha manifestat.

La seva aposta oberta i clara per la independència ha fet que el seu nom soni en algunes travesses com a possible conseller. Davant d'aquesta possibilitat, Puigdemont assegura que el seu lloc és a l'alcaldia de Girona: "De cap manera estic disposat a renunciar a l'alcaldia". "El millor lloc de govern de la Catalunya Estat és un ajuntament important com Girona, des d'on es pot contribuir enormement a fer viable el procés. Ciutats com Girona jugaran un paper important en aquest escenari", ha afirmat.

stats