Política 27/06/2015

L'ANC consultarà les seves bases sobre si cal impulsar una "proposta electoral" transversal per al 27-S

El secretariat nacional de l'entitat acorda preguntar el pròxim cap de setmana als seus afiliats si ha atendre la crida de Mas i llançar-se a buscar complicitats per promoure un esquema que "garanteixi el caràcter plebiscitari" de les eleccions

Ara
1 min
Jordi Sánchez, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl secretariat nacional de l'ANC va acordar aquest divendres a la nit sotmetre a consulta a les seves bases la possibilitat d'impulsar una "proposta electoral de la màxima transversalitat" per a les eleccions del 27 de setembre. D'aquesta manera se sotmetrà a votació si cal atendre la crida del president de la Generalitat, Artur Mas, que la setmana passada va demanar a les entitats sobiranistes que liderin una llista unitària del sobiranisme civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Passades les dotze de la nit de divendres, l'ANC va comunicar internament el resultat de la reunió, on es va lliurar un pols entre els qui defensaven la consulta i els qui consideraven que calia respondre a Mas amb una negativa, per no haver de decantar l'ANC cap a una sola opció sobiranista. En la trobada, es va acordar finalment "realitzar una consulta adreçada als socis i sòcies per reforçar el paper de l’Assemblea en el lideratge del procés i, alhora, garantir que es donaran les condicions perquè les eleccions del 27S tinguin caràcter plebiscitari.

La pregunta no parla explícitament d'impulsar una llista unitària, però sí d'una "proposta electoral". En concret, la pregunta que hauran de respondre els afiliats el pròxim cap de setmana és: "Vols que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?". Aquest dissabte l'entitat oferirà una roda de premsa per explicar el mètode i el calendari de la consulta.

stats