Política 18/09/2012

"Només superarem les dificultats actuals remant alhora": la carta del rei Joan Carles I en 7 frases

El monarca espanyol fa una crida a la unitat d'Espanya en una carta feta pública aquest dimarts a la pàgina web de la Casa del Rei

Ara
1 min
El rei Joan Carles I a la seu del Tribunal Suprem aquest dimarts / EFE

BarcelonaLa Casa del Rei ha fet pública aquest dimarts, a través de la pàgina web de la institució, una carta en què el monarca espanyol fa una crida a la unitat d'Espanya. Aquestes són les 7 dissertacions que conté la missiva:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Només superarem les dificultats actuals actuant units, caminant junts, unint les nostres veus i remant alhora".

2. "Som en un moment decisiu per al futur d'Europa i d'Espanya, i per assegurar o arruïnar el benestar que tant ens ha costat aconseguir".

3. "El pitjor que podem fer és dividir forces, encoratjar dissensions, perseguir quimeres i aprofundir ferides".

4. "No són bons temps per escodrinyar les essències ni per debatre si són llebrers o podencs els qui amenacen el nostre model de convivència".

5. "Són [els temps] més adequats per a l'acció decidida i conjunta de la societat, a tots els nivells, en defensa del model democràtic i social que entre tots hem escollit.

6. "Des de la unió i la concòrdia hem de recuperar i reforçar els valors que han destacat en les millors etapes de la nostra complexa història i que van brillar, particularment, en la nostra Transició democràtica".

7. "El treball, l'esforç, el mèrit, la generositat, el diàleg, l'imperatiu ètic i el sacrifici dels interessos particulars en nom de l'interès general, així com la renúncia a la veritat exclusiva: aquests són els valors d'una societat sana i viva, la societat que volem ser i en la qual volem ser per superar entre tots les dificultats que vivim avui".

stats