Política 17/10/2017

El cercle catalanista de l’Ateneu Barcelonès denuncia que l’Estat intenta "esclafar la veu de l’ANC i d’Òmnium"

L'empresonament de Sànchez i Cuixart és "arbitrari, injustificat i contrari a la democràcia"

Ara
2 min
Jordi Casassas, president de l’Ateneu Barcelonès.

BarcelonaJordi Sànchez i Jordi Cuixart han passat la primera nit a la presó de Soto del Real, després de la decisió que va prendre ahir la jutge de l'Audiència Nacional. Les veus en contra de l'empresonament s'han multiplicat en les últimes hores dins i fora del sobiranisme. Una d'aquestes veus és la del cercle catalanista de l'Ateneu Barcelonès que, a través d'un comunicat, ha denunciat que l'Estat intenti "esclafar la veu de l'ANC i d'Òmnium Cultural".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara queda més clar que mai que no existeix la separació de poders a Espanya i que el govern espanyol ha decidit exercir sense manies una repressió típica dels règims autoritaris. Els dinamitadors del diàleg marquen el compàs a Madrid, els separadors, els radicals i els reaccionaris que controlen la màquina de l’estat espanyol", remarquen. En opinió del cercle catalanista de l'Ateneu, les detencions són "totalment arbitràries, injustificades i contràries a qualsevol legislació democràtica i a qualsevol garantia pròpia d'un estat de dret".

"Aquesta decisió de l’anomenada Audiència Nacional intenta silenciar per la força els representants de les dues grans entitats civils que, sempre de manera pacífica i democràtica, han treballat i treballen per difondre el projecte de la independència. Proclamem que Sànchez i Cuixart no són delinqüents ni terroristes, sinó ciutadans honrats, responsables i pacífics que han actuat sempre des de la paraula i amb civisme", afegeixen. Per això, consideren que "tots som Sànchez i Cuixart" i remarquen el seu compromís amb "la legítima aspiració a la plena llibertat nacional".

Entre els signants del comunicat hi ha el president de l'Ateneu, Jordi Casassas; el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell; el director de TV3, Vicent Sanchis; el director de cinema Ventura Pons; les exdiputades Laia Bonet (PSC) i Marina Llansana (ERC); el periodista Francesc-Marc Álvaro; el sociòleg Salvador Cardús, i l'advocat i historiador Francesc Cabana.

stats