Política 22/08/2014

El PSC garanteix el suport a la llei de consultes però insisteix que no val per convocar el 9-N

Assumpta Escarp assenyala que alguns vots particulars del Consell de Garanties Estuatutàries defensen que la norma no serveix per realitzar "consultes amb caràcter refrendari"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, ha destacat aquest divendres que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries avala la llei de consultes i, per tant, aquesta "tindrà el suport del PSC". Tot i això, ha destacat també la divisió que ha generat a l'òrgan i que, tot i que aquest no s'ha referit a la constitucionalitat de la pregunta, alguns vots particulars sí que han apuntat que la llei "no permet convocar consultes amb caràcter refrendari" com la del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Escarp ha insistit en la defensa de la via del "diàleg, la negociació i el pacte" per convocar el referèndum acordat amb l'Estat.

Així mateix, la dirigent socialista ha evitat valorar l'assistència de Carme Chacón als actes de Societat Civil Catalana de la Diada i ha recordat que, mentre el PSC assistirà com a tal només als actes institucionals del Govern i el Parlament, els seus militants poden anar on vulguin.

stats