Política 28/04/2016

Com serà la consulta que decidirà el futur de CDC? Deu dies de campanya, vot exterior i urna mòbil

La direcció ja té enllestit el reglament de la votació, que deixarà triar entre la fundació d'un nou partit i la modificació de l'actual

Oriol March
1 min
Artur Mas en el consell nacional de CDC aquest dissabte a Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa direcció de Convergència ja té enllestit el reglament que dirigirà la consulta interna sobre el futur del partit i que se celebrarà el proper 21 de maig. Segons el document, que consta de sis pàgines i que ha estat avançat per l'ACN, el període de campanya s'allargarà entre el 9 i el 19 de maig. Un termini durant el qual cada agrupació comarcal i de districte estarà obligada a celebrar com a mínim un acte per informar del procés intern. La cúpula decidirà el proper dilluns la pregunta definitiva de la consulta, que serà avalada pel consell nacional de dimecres vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta votació, tal i com ha anat explicant la cúpula al llarg de les properes setmanes, tindrà format de congrés extraordinari. Segons consta als estatuts de CDC, la dissolució del partit només es pot dur a terme a través d'un congrés, i un congrés és –també– la reunió de tota la militància. Aquesta reunió de tots els militants es produirà en la votació del 21 de maig, que inclourà vot exterior, vot anticipat i una urna mòbil que s'anirà desplaçant per cada federació el dia de la consulta.

L'opinió dels simpatitzants serà tinguda en compte, però no serà vinculant. "Tot i no ser-ho, CDC dóna valor i vol conèixer l'opinió dels seus simpatitzants en aquesta decisió tan transcendent pel futur del partit com a formació política", assenyala el text.

stats