Política 25/03/2014

C's insta el Govern a deixar de banda la consulta

El partit celebra la decisió de l'Alt Tribunal i reclama a Artur Mas que comenci a governar per a "tots els catalans"

Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària de C's, Carina Mejías, ha mostrat la satisfacció del seu partit després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat per unanimitat la declaració de sobirania. C's esperarà a saber concretament la sentència de l'Alt Tribunal per posicionar-se, però aquest dimarts Mejías ja ha volgut deixar clara una qüestió: "el que hauria de fer el Govern és actuar d'acord amb la Constitució i abandonar aquest procés". La portaveu de Ciutadans ha demanat un cop més a l'executiu del president Artur Mas comenci a governar "per a tots els catalans" o dimiteixi i deixi pas a algú altre que tingui un projecte definit per fer sortir Catalunya de la crisi econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans que se sabés l'anul·lació de la declaració de sobirania, des de C's s'havia reconegut el partidisme dels magistrats del Tribunal Constitucional. La portaveu parlamentària, Carina Mejías, havia evitat respondre directament quan se li havia preguntat si C's donava suport a la recusació dels tres magistrats del TC que havia demanat el Parlament, però havia respost 'no' quan se li havia preguntat si considerava que l'Alt Tribunal era un òrgan independent.

Mejías també havia criticat la "hipocresia" de la Mesa del Parlament en demanar la recusació d'uns jutges del TC per partidisme i, en canvi, avalar que els membres del Consell de Garanties Estatutàries tinguin "carnet de partit" i que 34 jutges s'hagin posicionar a favor del dret a decidir.

stats