Política 25/05/2016

Els convocants de la manifestació del 29 de maig criden a "no tolerar" retallades de drets

S'han reunit amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que també assistirà a la convocatòria

Sara González
1 min
Forcadell s'ha reunit aquest dimecres amb les entitats convocants.

Barcelona"No tolerarem retallades dels drets conquerits". Amb aquest clam, el president de la CONFAVC (Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya), Jordi Giró, ha fet una crida a la participació a la manifestació del 29 de maig. Pronunciar-se contra els vetos del Tribunal Constitucional i protestar per la suspensió de les lleis d'emergència habitacional i energètica i la llei d'igualtat així com el "buidat" de competències del Parlament són els principals objectius de la convocatòria que fan els sindicats CCOO, UGT i Intersindical-CSC, entitats com la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), l'ANC o Òmnium Cultural, i els partits CDC, ERC, PSC, ICV i CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha confirmat que assistirà a la manifestació, ha rebut aquest dimecres els representants de les entitats convocants sota el lema 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real': Giró; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO; David Papiol, secretari de Mobilitzacions i Agitació de la UGT de Catalunya; ; i Diosdado Toledano, representant de la ILP per la renda garantida.

Giró ha reivindicat la transversalitat de la convocatòria a la qual s'han sumat una cinquantena d'entitats. Ha puntualitzat, però, que no es tracta d'una crida a la "desobediència" sinó a una acció perquè el carrer "sigui escoltat" i reivindicar que els governs respectin les lleis, especialment aquelles que situen "les persones en el centre de la política" per pal·liar situacions d'emergència social.

stats