NOVA ETAPA
Política 13/01/2013

CiU i ERC s'obren a treure el concepte "estat" de la declaració de sobirania, segons ICV

Els ecosocialistes proposen un acord nacional pel dret a decidir que s'ha de signar durant els propers dos mesos i circumscriu el procés català al manteniment de la cohesió social

Oriol March
1 min
Dolors Camats, portaveu parlamentària d'ICV-EUiA

BarcelonaICV ha decidit presentar una proposta pròpia de declaració de sobirania que s'haurà de debatre les properes setmanes per arribar a una entesa amb la resta de forces polítiques favorables al dret a decidir. En el text, els ecosocialistes consideren que "el dret a decidir és patrimoni de tots el poble de Catalunya i cap persona, força o forces polítiques poden intentar monopolitzar-lo o apropiar-se'n de forma exclusiva". Dolors Camats, portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, ha assegurat que CiU i ERC tenen la intenció de treure el concepte "estat" com a finalitat del procés cap al dret a decidir de la declaració final de sobirania que aprovarà el Parlament de Catalunya el dia 23 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha insistit que cal un pacte nacional sobre aquesta qüestió amb agents socials que caldria teixir durant els propers dos mesos i ha reiterat que cal que el Parlament sigui l'agent central en la interlocució amb l'Estat. Per això ha tornat a reclamar una comissió parlamentària que tracti la consulta, sense que això suposi la desaparició del Consell Nacional per la Transició Nacional que estan teixint CiU i ERC.

Joan Mena, diputat d'EUiA, ha assegurat que en aquests moments la proposta de CiU i ERC "resta". La declaració dels ecosocialistes també reclama mantenir la cohesió social i implantar mesures de qualitat democràtica.

stats