Política 13/06/2015

"Volem liderar el procés constituent català per tenir sobirania real": el discurs de Colau, en 10 frases

L'alcaldessa de Barcelona agraeix a Xavier Trias la seva dedicació i treball durant l'anterior legislatura i defensa la política de mà estesa amb CiU per als "grans temes de ciutat"

Ara
2 min
Xavier Trias i Ada Colau encaixen les mans / AFP

Barcelona1. "Avui comença una nova etapa i una nova forma de governar amb la ciutadania, i no només en nom de la ciutadania. [...] Som aquí per manar obeint la ciutadania, com hauria d'haver estat sempre"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. A Trias: "Malgrat diferències polítiques [...] agraeixo la seva feina i dedicació a Barcelona. Li corresponc amb la mà estesa per als grans temes de ciutat, perquè Barcelona ha de ser prioritat. Aquí ens hi trobarem"

3. "Som aquí perquè mai més hi hagi ciutadans de primera i de segona"

4. "Feu-nos fora si no fem el que hem dit que faríem i el que la ciutadania ha manat que fem. [...] Però també us demanem que sigueu conscients de la complexitat. No es podrà fer tot el primer dia i ens enfrontarem a poders consolidats a la ciutat"

5. "El govern de la Generalitat pot comptar amb la lleialtat institucional de l'alcaldessa, però també li demanem una relació de respecte amb Barcelona. No podem permetre que Barcelona sigui menystinguda"

6. "Proposem al president Mas anar junts a parlar amb l'Estat per reclamar les inversions promeses i que no arriben, i també més i millor democràcia i respecte pel dret a decidir"

7. "Volem que Barcelona lideri el procés constituent català per tenir sobirania real. Catalunya ha de poder decidir el seu futur, amb respecte per la resta dels territoris però amb la llibertat inqüestionable d'una societat democràtica"

8. Als treballadors municipals: "Volem comptar amb vosaltres amb la plena confiança que sou qui millor coneix què cal millorar, què falla i què cal potenciar. La nostra arribada no suposara cap procés de depuració, ni tampoc cap procés d'amiguisme ni partidisme"

9. Vull fer una salutació molt especial la nova alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, a qui convido des d'ara a visitar la nostra ciutat. Ha estat una enorme alegria que una dona també justa, amable, humil i treballadora pugui ser la nova alcaldessa de Madrid"

10. "Treballarem duríssimament per fer més visibles les dones, pel reconeixement de les tasques que encara fan massivament sense reconeixement. I treballarem perquè el meu cas, ser alcaldessa de Barcelona, deixi de ser un cas excepcional. [...] I també per acabar amb la violència de gènere a la ciutat"

stats