Política 04/02/2016

Un equip negociador de confiança i experimentat

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridAntonio Hernando

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Perfil de màxima confiança de Pedro Sánchez, juntament amb el secretari d’Organització del partit, César Luena. Els tres són coneguts amb el sobrenom de los chicos de Blanco, que va ser el seu padrí polític.

Rodolfo Ares

Mà dreta durant anys de l’actual president del Congrés, l’exlehendakari Patxi López, va fer el salt a la política estatal en campanya, després que Sánchez el cridés per organitzar els mítings, on van estrènyer lligams.

Jordi Sevilla

Ministre d’Administracions Públiques de Zapatero, va abandonar la nau socialista el 2009, just quan va explotar la bombolla immobiliària. L’estiu passat Sánchez el va recuperar per impulsar el programa econòmic.

José Enrique Serrano

Ha format part de l’equip negociador tant de Felipe González com de José Luis Rodríguez Zapatero i va ser director del gabinet de la Presidència dels dos líders socialistes. Podem l’ha definit obertament com a casta.

Meritxell Batet

És la cara catalana més propera a Sánchez. Allunyada de Carme Chacón, va ser número dos per Madrid el 20-D després de coordinar el programa electoral. També és secretària d’Estudis i Programes del PSOE.

María Luisa Carcedo

És el perfil més a l’esquerra dins de l’equip negociador. Com a secretària de Benestar Social del PSOE ha fet una ferma defensa de les polítiques públiques. Va ser diputada l’anterior legislatura i ara és senadora.

stats