Política 07/11/2012

"Les arrels del poble català han estat sempre europees": el discurs d'Artur Mas a Brussel·les en 10 frases

El president de Generalitat ha defensat des del cor d'Europa el dret a decidir dels catalans sobre quin paper volen jugar en la construcció d'Europa

Ara
1 min
Artur Mas, en la roda de premsa prèvia a la conferència a Brussel·les / ACN

BarcelonaEl president de Generalitat ha defensat aquest dimecres en una conferència organitzada per 'Friends of Europe' el dret a decidir dels catalans sobre quin paper volen jugar en la construcció d'Europa. Aquestes són algunes de les frases que ha pronunciat Mas en el seu discurs:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Sóc el president d'una antiga nació d'Europa: les arrels del poble català han estat sempre europees"

2. "Catalunya vol ser un actor de dret en la construcció d'Europa"

3. "Volem uns Estats Units d'Europa, que no poden ser un clon dels Estats Units d'Amèrica atesa la diversitat de llengües i cultures que hi ha a Europa".

4. "Hem de treballar per una Europa federal basada en les nacions".

5. "La UE ha de recuperar el seu esperit fundacional: s'ha de crear una estructura federal que agrupi els estats europeus".

6. "La nostra capacitat de presa de decisió és encara molt limitada per fer avançar el nostre país"

7. "Catalunya ha sigut decisiva en el procés de modernització d'Espanya, i en la seva integració a la Unió Europea"

8. "La nostra proposta es basa en l'expressió de la democràcia: el dret a decidir quin paper ha de jugar Catalunya dins la Unió Europea.

9. "Ha sigut un procés molt ràpid i no tenim totes les respostes, però després de les eleccions en tindrem una d'important: sabrem si una àmplia majoria dels catalans vol decidir el seu futur dins d'Europa en els propers anys"

10. "Per què la Unió Europea hauria de prendre la decisió de mantenir-nos fora, quan som un contribuent net? Seria un contrasentit"

stats