Política 23/08/2017

Un ex tinent general de l'exèrcit de terra afirma que amb la Guàrdia Civil s'hauria evitat l'atemptat

Pedro Pitarch posa en dubte la feina dels Mossos i els tracta d'"ineficients"

Ara
1 min
El general retirat Pedro Pitarch

BarcelonaL'extinent general de l'exèrcit de terra Pedro Pitarch ha carregat durament contra la feina que han fet els Mossos d'Esquadra en els atemptats de Barcelona i Cambrils. Pitarch, que també va ser director general de Política de Defensa a les ordres de José Bono, ha publicat diversos tuits al seu compte de Twitter on criticava la feina de la policia catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pitarch ha qualificat la feina dels Mossos d'"ineficient" i ha exigit que la Guàrdia Civil es torni a "desplegar" a Catalunya. Considera que si aquest cos policial portés la "seguretat pública" a Catalunya, l'atemptat a Barcelona "no hauria existit".

Al seu compte de Twitter també denuncia que el Parlament hagi decidit donar la Medalla d'Or als Mossos d'Esquadra i no a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional. En un dels seus tuits, l'extinent general recorre a una de les publicacions al seu blog per vincular la comunitat musulmana que viu a Ripoll amb el jihadisme. De fet, en la seva publicació explicava que hi havia una "apreciable densitat de musulmans".

stats