Política 24/11/2014

El PP a Catalunya diu ara que la revisió del finançament no és prioritària

La líder dels populars catalans renuncia de facto al finançament "singular" per a Catalunya que defensava com a alternativa al sobiranisme i ara diu que fins que no passi la crisi no se'n pot parlar

M.colomer
1 min

BarcelonaNi revisió, ni finançament ni singularitat. La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ja no considera que el "finançament singular" per a Catalunya que defensava el 2012, i que la direcció estatal del PP va denegar-li, sigui una prioritat per frenar el sobiranisme. Després que el ministre d'Hisenda reconegués la setmana passada que no té cap intenció de canviar el finançament de les autonomies de règim comú aquesta legislatura -incomplint la llei-, Camacho ha opinat aquest dilluns que el finançament no es pot revisar fins que Espanya hagi sortir de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En aquests moments no es donen les condicions econòmiques i financeres" per a la revisió, ha defensat Camacho després de la reunió de l'executiva del PP a Catalunya. Si mesos enrere el finançament era una de les prioritats del PP català, aquest dilluns ha passat a ser una "prioritat de futur". La proximitat d'eleccions autonòmiques i els enfrontaments interns entre els barons autonòmics dels populars a tomb del finançament han fet decidir Montoro i Rajoy populars a congelar un debat que encara els pot fer més difícil l'arribada a les generals del 2015.

La llei i el PP

Si bé el PP ha fet del compliment del marc legal vigent el principal argument per combatre el sobiranisme, aquest argument ha deixat de ser vàlid quan de finançament es tracta. La llei estableix que el finançament s'ha de revisar cada cinc anys, de manera que el nou model hauria d'estar vigent des de l'1 de gener d'aquest 2014. "S'ha de fer sense precipitacions, per consens i quan tinguem els recursos", ha defensat Camacho.

stats