Política 14/01/2015

"El fracàs hauria estat el no-acord": Artur Mas sobre el 27-S, en 10 frases

Oriol March / Laia Vicens
2 min
El president Mas /EFE

Barcelona1. "S'ha recuperat l'acord i el clima d'acord. Demano disculpes perquè aquestes setmanes no han estat les millors. A mi també m'ha dolgut. [...] Tot això ha estat un malson. S'ha refet el pacte d'unitat. Les entitats sobiranistes han ajudat a recuperar el pacte i el clima d'unitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "El pacte d'unitat s'ha refet per continuar el procés polític de transició nacional i per portar-lo fins a la victòria. L'objectiu és arribar a la victòria".

3. "Hem acordat reafirmar el pacte de legislatura que vam signar després de les eleccions. Impulsarem la legislació necessària per fer viables aquestes estructures d'estat".

4. "Prioritzarem programes d'especial contingut social, com el pla d'actuacions contra la pobresa. Reiniciarem les converses per assegurar l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat del 2015".

5. "Hem acordat, amb cessions mútues, que hi hagi eleccions anticipades. Anirem a les eleccions amb llistes diverses però amb un full de ruta nacional que s'incorporarà als programes electorals, ja està molt avançat".

6. "Perquè el procés de transició nacional surti bé ens cal refer el clima d'unitat, és el que estem fent, i ens cal crear els hàbits de la cultura d'acord. No és possible culminar el procés de transició nacional sense unitat d'acció".

7. "Les eleccions tindran lloc el 27 de setembre. És una data que em fa il·lusió. Un any després de la data que vaig signar el decret de la consulta. El primer dia de campanya electoral serà la Diada Nacional. Hem tingut diades espectaculars. La d'aquest 2015 no es quedarà enrere".

8. "Més important que el soroll de les darreres setmanes, el que importa és que hem refet el pacte".

9. "L'acord és conegut i compartit per Convergència i per Unió. He tingut una conversa amb Duran i Lleida, amb Ramon Espadaler i amb Josep Rull. El que avui els comunico està acordat per CDC, UDC, ERC i les entitats".

10. "El fracàs hauria estat el no-acord. El que volien els nostres adversaris era que hi hagués un clima de confrontació".

stats