Política 30/09/2017

El govern espanyol creu que la intervenció del CTTI ha "assestat un cop" a l'1-O

Méndez de Vigo denuncia que "no es respecta la jornada de reflexió"

Dani Sánchez Ugart
1 min
CTTI

MadridEl govern espanyol ha considerat aquest dissabte que l'entrada de la Guàrdia Civil al Centre Tecnològic d'Informació (CTTI) de la Generalitat ha "assestat un cop a l'organització del referèndum il·legal per evitar que es pugui fer servir el vot telemàtic o el recompte dels vots". El portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha considerat que l'operació s'ha fet "en el marc estricte de la llei i per ordre judicial" i ha conclòs que "es posa en relleu que aquest referèndum il·legal convocat per la Generalitat ja ha sigut anul·lat per l'estat de dret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha denunciat que alguns impulsors del referèndum no respecten la jornada de reflexió i ha continuat amb l'habitual reguitzell de mancances que segons ell tindrà la consulta: no té cap suport internacional, no té paperetes oficials, ni llista de cens, ni constitució de les meses, ni recompte telemàtic dels possibles resultats".

Méndez de Vigo ha dit que el govern espanyol "segueix amb detall el que s'està fent a Catalunya", i ha confirmat que demà hi haurà alguna mena de reacció a la celebració de la consulta: "Mantindrem informats els espanyols".

stats