Política
Política 20/04/2011

Homs no creu que TV3 es pugui veure al País Valencià abans de les eleccions generals

El portaveu del Govern recorda que "Montilla és tan responsable com Camps"

Redacció
2 min
Francesc Homs, portaveu del Govern

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, no creu que TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià abans de les eleccions generals del 2012. Des de València, on es troba per presenciar la final de la Copa del Rei, Homs ha admès que no sap quan tornarà el senyal de Televisió de Catalunya al territori valencià, però ha recordat que l'origen del problema es troba en una decisió de l'aleshores ministre d'Indústria, José Montilla, que l'any 2005 va demanar a Acció Cultural del País Valencià que deixés lliure la freqüència per on emetia TV3 –arran d'un acord entre Jordi Pujol i Eduardo Zaplana de l'any 1996–, i que no va voler donar una nova freqüència a la Generalitat Valenciana perquè la pogués cedir a l'entitat. Homs ha lamentat que ni Montilla ni el seu successor al ministeri, Joan Clos, no fessin res per resoldre la situació, i ha assegurat que Montilla n'és tan responsable com Camps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern afirma que el cas es podria resoldre "demà" si l'executiu espanyol "donés a la Generalitat Valenciana el tercer múltiplex que reclama" per acabar amb el "greuge" comparatiu amb Catalunya, que ja disposa de tres múltiplexs, és a dir, de dotze canals. Segons ell, si Camps rep aquest tercer múltiplex "s'hauran acabat les excuses", però de moment "el ministeri diu que no", al·legant motius tècnics. Homs ha revelat, però, que el Partit Popular estaria disposat a incloure al seu programa per a les eleccions generals de l'any vinent la cessió d'aquest tercer múltiplex a la Generalitat Valenciana, que podria ser la solució del problema. Homs ha assegurat que el Govern intentarà resoldre-ho abans, però veu complicat que TV3 torni a emetre al País Valencià fins passada aquesta convocatòria electoral.

D'altra banda, Homs ha parlat també de la possiblitat que els diputats del PSC al Congrés puguin fer costat a CiU a l'hora de demanar al govern espanyol l'avançament dels diners corresponents al fons de competitivitat, que el govern no té obligació de pagar fins al 2013 perquè "el PSC va votar uns pressupostos en què aquesta partida no hi és". "Aquest és el pecat original d'aquesta història", ha afirmat Homs. El portaveu del Govern ha demanat al PSC que "passi de les paraules als fets", i ha mostrat el seu convenciment que "un minut abans que hi hagi una fractura amb el PSC, el govern espanyol pagarà", perquè "no es pot permetre aquest luxe". En aquest sentit, ha dit que "fóra molt bo" que el Govern pogués assistir a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera del dia 27 amb un document "signat per tots els diputats i diputades catalans al Congrés".

Per últim, Homs s'ha referit als problemes de comunicació que s'atribueixen al Govern, i ha assegurat que: "Si es considera que hi ha problemes de comunicació, que jo no negaré, el responsable sóc jo".

stats