Política 22/04/2017

El jutge investiga un sobrepreu de 70 M€ en una operació de l'època de Gallardón a la comunitat de Madrid

Velasco indaga en una suposada compra "fraudulenta" i malversació d'Inassa, la filial llatinoamericana del Canal de Isabel II

Efe
1 min
Alberto Ruiz-Gallardón defensant la reforma de l'avortament al Congrés la setmana passada. EFE

MadridEl jutge investiga un sobrepreu de 70 M€ en la compra per part del Canal de Isabel II el 2001, amb Alberto Ruiz-Gallardón de president de la Comunitat de Madrid, de la societat Inassa, una operació en la qual el jutge veu indicis de "compra fraudulenta i suposada malversació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge de l'operació Lezo, Eloy Velasco, afirma en la interlocutòria de presó de l'expresident madrileny Ignacio González, a què ha tingut accés l'agència Efe, que González coneixia la il·legalitat de l'operació quan va arribar a la vicepresidència de la Comunitat de Madrid el 2003 "a través de determinats informes jurídics", però que no ho va denunciar.

L'operació de compra d'Inassa, la filial llatinoamericana del Canal l'escorcoll de la qual va intentar aturar sense èxit el fiscal en cap d'Anticorrupció, Manuel Moix, va vorejar els 100 M€, diu el jutge, que afegeix que el valor de la mercantil era "molt inferior", concretament d'uns 30 M€ segons els investigadors. Inassa va ser una de les societats escorcollades aquesta setmana en l'operació Lezo.

El magistrat sosté que aquest sobrepreu de 70 M€ pot haver suposat una malversació de fons públics que va tenir lloc quan Ignacio González encara no ocupava cap càrrec a la Comunitat de Madrid.

Tot i això, afegeix que "s'ha evidenciat que coneixia els fets de la compra fraudulenta i suposada malversació de fons públics en la compra d'Inassa l'any 2001 i, com a vicepresident de la Comunitat de Madrid i president del Canal de Isabel II, no els va denunciar, malgrat saber-ne la suposada il·legalitat a través de determinats informes jurídics".

stats