Política 16/11/2012

El jutge del cas Palau adverteix a la policia judicial que no pot investigar aquest assumpte sense el seu mandat

Desconeix l'existència de l'informe que revela 'El Mundo' sobre suposats comptes a Suïssa de Pujol i Mas

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, que instrueix el cas del Palau de la Música, ha emès aquest divendres un comunicat en què advertia la policia judicial que "no pot dur a terme investigacions sobre un assumpte que és objecte d'investigació judicial sense el mandat del jutge instructor" i, en tot cas, "qualsevol informació que pugui obtenir la policia judicial ha de ser comunicada, de manera urgent i exclusiva, al jutge instructor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat arriba després que el diari 'El Mundo' s'hagi fet ressò d'un esborrany d'informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que sosté que part de les comissions que les empreses pagaven a CDC a través de la trama del Palau "s'han desviat a comptes personals dels seus dirigents". Concretament es parla de dipòsits bancaris a Suïssa i Liechtenstein "controlats per Artur Mas, pare i fill, Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrussola, i el seu primogènit, Jordi".

El jutjat d'instrucció que s'ocupa del cas Palau ha volgut puntualitzar que des del mes de maig, en què la UDEF li va remetre el seu informe sobre la investigació que li havia estat encarregada, "el jutge instructor no ha encomanat a la UDEF ni l'ampliació ni cap altra investigació sobre el cas Palau". "Al jutjat no li consta que la UDEF estigui duent a terme cap nova investigació sobre el cas Palau i, per tant, desconeix l'existència de qualsevol mena d'informe que la UDEF hagi pogut elaborar recentment sobre aquest cas", remarca a la seva nota.

El jutjat, a més, recorda que amb la legislació vigent, "ni la UDEF ni cap altre òrgan de la policia judicial pot dur a terme investigacions sobre un assumpte que és objecte d'investigació judicial sense el mandat del jutge instructor".

stats