Política 31/03/2016

Mas demana a CDC que es "desacomplexi" per influir en la futura constitució catalana

Els liberals de Convergència demanen un "partit nou" amb "noves sigles" de cara al congrés de refundació

Oriol March
1 min
Artur Mas i el líder dels liberals de CDC, Marc Guerrero

BarcelonaEls liberals de Convergència, que tenen una posició minoritària dins la direcció del partit, fa mesos que s'organitzen per influir en el congrés de refundació que està duent a terme la formació liderada per Artur Mas. L'expresident de la Generalitat ha estat el convidat de Llibergència en un acte a la sala Luz de Gas en què ha estat acompanyat per Marc Guerrero, cap de files dels liberals nacionalistes. Guerrero ha demanat un "partit nou" amb "noves sigles" de cara a la refundació. "Hem de ser radicals en el fons i moderats en les formes", ha indicat Guerrero, que ha apuntat que els liberals es troben "al centre" entre el centredreta i el centreesquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha indicat que cal trobar una "síntesi intel·ligent" entre les diverses ideologies que hi ha a CDC, i ha apuntat que un espai polític fort com el que vol impulsar ha de tenir com a objectiu disminuir la "fragmentació" que hi ha en política catalana. A l'acte hi han assistit dirigents com Jordi Xuclà, diputat al Congrés, i Antoni Fernández Teixidó, que fa uns mesos va deixar els seus càrrecs a la cúpula.

"No hem d'anar a una renovació clàssica, sinó a una cosa de mentalitat fundacional", ha reiterat l'expresident de la Generalitat, que ha posat de manifest el "desgast" que ha tingut Convergència al llarg del últims cinc anys de govern. Mas ha demanat que la nova CDC s'organitzi per influir en la futura constitució catalana i ha demanat "desacomplexament" per no ser cap "mala rèplica" de ningú.

stats