Política 23/07/2014

Manuel Valls: “La secessió de Catalunya tindria conseqüències molt perilloses per a tot Europa”

El primer ministre francès demana, després de reunir-se a Madrid amb Mariano Rajoy, que els dirigents europeus parin molta atenció als "desafiaments independentistes"

Europa Press
1 min
El primer ministre francès, Manuel Valls, i el president espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimecres a la Moncloa / EFE

MadridEl primer ministre francès, Manuel Valls, ha destacat aquest dimecres que la independència de Catalunya tindria conseqüències "molt perilloses" per a tot Europa i ha demanat als dirigents europeus que parin molta atenció als "desafiaments" independentistes que puguin produir-se en el continent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada amb periodistes, celebrada després de la seva reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el primer ministre francès ha estat preguntat per la situació que es viu a Espanya amb la convocatòria de la consulta del 9 de novembre a Catalunya. Tot i que ha afirmat que es tracta d'una qüestió interna, ha demanat que es digui tota la veritat i ha insistit que separar-se d'un país pertanyent a la Unió Europea té conseqüències. "S'equivoca qui digui que una separació no té conseqüències sobre l'economia, sobre la pertinença a l'euro o a la pròpia UE", ha destacat.

Referent a això, ha insistit que la secessió de Catalunya tindria conseqüències molt perilloses per a la pròpia Catalunya, però també per a la resta d'Espanya i per al conjunt d'Europa. "Cal dir amb tota claredat quines són les conseqüències", ha assenyalat. Valls ha assegurat que la construcció europea és un projecte "extraordinari que, no obstant, corre el perill d'ensorrar-se a causa de l'acció dels nacionalismes i dels populismes". Per això, ha assenyalat: "Si els Estats nació perden força i es divideixen, tot Europa es debilita. Vull una Espanya forta. Això és el més important".

stats