Política 04/02/2013

A judici el mosso que va copejar David Fernández durant el desallotjament de plaça Catalunya

El mosso haurà de respondre, en un judici de faltes, per l'actuació durant el desallotjament de l'acampada dels 'indignats' a plaça Catalunya al maig del 2011. De la cinquantena de querelles presentades, el jutge només admet la de l'ara diputat de la CUP

Efe
1 min
L'actuació policial s'emparava en la necessitat de "netejar" la plaça de Catalunya per la proximitat de la celebració de la final de la Lliga de Campions.

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona ha enviat a un judici de faltes per lesions el mosso d'esquadra que presumptament va pegar David Fernández, ara diputat de la CUP al Parlament, en el desallotjament de l'acampada d''indignats' de Barcelona el 27 de maig del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge Josep Maria Miquel Porres acorda deduir testimoni de la querella presentada per David Fernández -que el 27-M encara no era parlamentari- i que es va sumar a les que van interposar una cinquantena d''indignats' contra responsables dels Mossos d'Esquadra i de l'Ajuntament de Barcelona per l'operació policial.

El jutge ha admès només la querella de Fernández i ha denegat les diligències que sol·licitaven els advocats de la resta de denunciants argumentant que no són necessàries.

L'instructor va obrir una causa per investigar la intervenció policial a la plaça de Catalunya de Barcelona, en la qual va citar com a imputats el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i l'exregidora de Seguretat Ciutadana de Barcelona Assumpta Escarp, però la va arxivar al març de l'any passat en considerar que l'operació va ser proporcionada.

Posteriorment, l'Audiència de Barcelona el va obligar a reobrir la causa en considerar que el jutge instructor no havia justificat degudament la denegació de diverses diligències que van sol·licitar els querellants.

stats