Política 30/07/2015

El periodista Antonio Baños, candidat de la CUP el 27-S

Un 67% dels militants de la CUP ha escollit la candidatura de consens plantejada pel secretariat nacional. Benet Salellas encapçalarà la llista per Girona, Ramon Usall a Lleida i Sergi Saladié a Tarragona

Laia Vicens
1 min
Els candidats de la CUP, escollits per primàries, han presentat els resultats aquest dijous en roda de premsa / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl periodista i membre de Súmate Antonio Baños serà el candidat de la CUP a les eleccions del 27-S a la demarcació de Barcelona. Així ho han escollit els militants i simpatitzants de la formació a través d'un procés de primàries, el resultat del qual s'ha donat a conèixer aquest dijous. Era una decisió esperada: Baños s'havia postulat obertament per encapçalar la candidatura i és una figura mediàtica i de consens entre els diferents sectors de CUP-Crida Constituent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, la setmana passada, el procediment de les primàries es va modificar per promoure, precisament, el nom de Baños. El nou secretariat nacional de la CUP, triat fa quinze dies a Castelló, va proposar un equip tancat, que es podia votar en bloc, i que ha rebut el 67% dels suports. Es tractava d'Antonio Baños, Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta, Gabriela Serra i Albert Botran. Els militants podien triar entre aquesta proposta o escollir obertament els 10 primers noms.

El procés de primàries, en què han participat 2.526 persones de les 3.961 (un 63,7% de participació) que hi estaven inscrites, també ha servit per escollir els candidats a les altres demarcacions: a Lleida, l'historiador Ramon Usall; a Girona, l'advocat Benet Salellas, i a Tarragona, el professor universitari Sergi Saladié.

stats