CORRUPCIÓ POLICIAL
Política 26/11/2015

La policia va oferir impunitat als Pujol si aturaven el procés

Marc Colomer
2 min
Josep Pujol Ferrusola es va reunir dos cops el 2014 amb el comissari Villarejo.

Barcelona“Si col·laboreu contra la independència, tot això acabarà aviat”. Ras i curt, aquest va ser l’oferiment d’impunitat que va traslladar el comissari de la Policia Nacional José Villarejo a Josep Pujol Ferrusola en una trobada el febrer del 2014, mig any abans de la confessió pública de l’expresident Pujol. Segons la versió que va sostenir davant del jutge com a imputat Josep Pujol, publicada ahir per El País, Villarejo va buscar la complicitat dels Pujol arran de la investigació contra el gran dels germans, Jordi Pujol Ferrusola. El comissari Villarejo també li va demanar informació sobre “porqueria” d’Esquerra Republicana. Segons la versió de Josep Pujol, encara va haver-hi una segona trobada a instàncies de Villarejo l’octubre de l’any passat en què va insistir en aquest oferiment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El controvertit comissari també va admetre que havia impulsat la investigació el 2012 gràcies a la col·laboració de l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, que hi va accedir per la petició que li havia fet un amic seu, l’ara cap de gabinet de Mariano Rajoy i número dos del PP per Barcelona a les eleccions espanyoles, Jorge Moragas. Sempre seguint la mateixa versió, 20 dies després de demanar-l’hi, Álvarez viatjava a Madrid per explicar a la policia els suposats viatges del seu examant a Andorra per endur-se’n motxilles plenes de bitllets de 500 euros. Álvarez va declarar davant del jutge que l’havia rebut a Madrid un advocat, que és soci de Villarejo en negocis privats. Va ser durant la campanya del 2012 que el diari El Mundo va difondre l’informe apòcrif de la UDEF contra Mas. També aquell any la Policia Nacional va activar una unitat secreta dedicada en exclusiva a buscar sospites de corrupció de polítics catalans, per utilitzar-la en contra del procés sobiranista, tal com va avançar l’ARA el 30 de novembre del 2014. El ministeri de l’Interior en nega l’existència i només uns quants alts càrrecs de Fernández Díaz saben amb detalls les seves actuacions.

Precisament, ahir a TV3, Fernández Díaz va respondre a la informació sobre l’oferiment d’impunitat als Pujol amb evasives: “No tinc res contra Josep Pujol, però no tinc per què donar veracitat al que afirma. Per respecte a l’autoritat judicial no tinc res a dir”.

stats