Política 12/10/2012

El príncep Felip es mostra convençut que Catalunya "no és un problema"

Demana que es diferenciï entre "l'escuma" i la "Catalunya real"

Acn
1 min
El príncep Felip saluda la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría / EFE

MadridEl príncep Felip de Borbó ha fet referència aquest divendres a la situació política a Catalunya i en converses amb els periodistes a la recepció a la Casa Reial amb motiu del 12-O s'ha mostrat convençut que Catalunya "no és un problema" i ha demanat que es diferenciï entre el que creu que és "l'escuma" d'aquests dies, en referència a les declaracions altisonants "d'uns i altres", i la "Catalunya real".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'hereu a la Corona considera que bona part del que està passant té a veure amb les eleccions a Catalunya i ha apuntat que l'encaix entre Catalunya i Espanya es podrà resoldre per la via política sempre que els polítics siguin "responsables" i segueixin el mateix rumb. El príncep Felip ha fet aquestes declaracions en una jornada de la Hispanitat marcada per la deriva sobiranista a Catalunya. Preguntat per aquesta qüestió a la recepció del Palau Reial, ha apuntat que cal "rebaixar tensions" i ha apel·lat a la necessitat que totes les institucions facin la seva feina. "Confio més en la Catalunya real que en l'escuma que estem veient" aquest dies, ha dit.

En aquest mateix acte, i lluny de la petició que ha fet el príncep, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha afirmat que se sent "orgullós" de les seves manifestacions sobre la intenció "d'espanyolitzar" els nens catalans, i ha apuntat que els qui l'acusen de franquista "o no han viscut el franquisme o no han llegit un llibre en la seva vida".

stats