Política 28/09/2014

"El procés no acaba amb la resolució del TC": l'entrevista a Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat ha estat entrevistat a La Sexta per Ana Pastor

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat entrevistat per segon dia consecutiu en directe per televisió. En aquest cas, en el marc del programa de la Sexta 'El Objetivo', dirigit i conduït per Ana Pastor. Aquestes han estat les 10 frases més rellevants de l'entrevista:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Sí que hi haurà urnes el 9-N. Si no volem tancar el fals [el conflicte] no hi ha altra manera que votar. El procés no acaba amb la resolució del TC. No passa res per votar el 9-N, no és la fi de l'univers.

2. Tinc molt clara la meva estratègia: els catalans votarem si estem a l'altura de les circumstàncies. No hi ha pla B, només hi ha un pla que és votar. Hi ha diversos instruments per votar".

3. "La consulta no és per declarar la independència, és per saber què pensen els ciutadans. Negar que el vot existeixi és absurd perquè tard o d'hora es votarà. No estic escalfant la gent, intento canalitzar la voluntat de la gent. Vostè s'imagina una manifestació a Madrid de 9 milions de persones durant 3 anys? No hem fallat ni una vegada a l'Estat, i ara que nosaltres demanem votar no ens escolten".

4. "Estic escandalitzat democràticament: abans de llegir el decret, el PP i el PSOE ja deien que era il·legal. A cada proposta és un no, no podem negociar res".

5. Reconec l'autoritat de tots els tribunals, però no és un problema d'autoritat, és un problema polític, i no es pot utilitzar el TC per resoldre un problema polític. Farem el possible perquè el TC aixequi la suspensió de la consulta abans del 9-N. Esperem convèncer el TC [un cop suspesa la consulta] en les al·legacions".

6. "En algunes circumstàncies en la història la desobediència ha tingut sentit. No estem en un procés de desobediència civil, és un procés cívic i democràtic, ho estem fent pacíficament".

7. "Sóc més el president de la consulta que el de la independència. He fet un viatge [cap a la independència] com la majoria de catalans. El debat de la consulta no és identitari, té molt a veure amb els instruments [d'autogovern]".

8. "En un Catalunya independent no hi hauria retallades com hi ha hagut. La

9.No puc posar la mà al foc per ningú, excepte per mi. El 3% l'he negat sempre, i s'ha investigat moltes vegades. Fins on jo sé, no hi ha hagut comissions".

10. a ser una resposta molt humil. No sé si en algun de la meva vida he comès alguna irregularitat administrativa".

stats