Política 09/07/2017

Podem es va negar a donar suport al referèndum quan negociava amb ERC la moció de censura a Rajoy

Ho ha explicat el diputat republicà Gabriel Rufián, que diu que fa temps que no espera res de la cúpula dels comuns

A.s.
2 min
Gabriel Rufián, en roda de premsa a la seu d'ERC

BarcelonaEls dies previs a la moció de censura presentada per Units Podem per fer fora Mariano Rajoy del govern espanyol, ERC es va reunir amb alguns dels seus diputats. Hi havia Xavier Domènech, exmembres d'ICV i gent de les 'marees' gallegues. El diputat republicà, Gabriel Rufián, ha explicat a RAC1 com va anar aquesta reunió: "ERC va dir que 'sí' a una moció de censura impossible al Congrés en 30 segons. Vam dir que 'sí' per decència i fraternitat", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No van demanar res a canvi, però sí que els van suggerir una cosa: "Que Pablo Iglesias fes una crida a la participació en el referèndum".

"La seva resposta va ser: 'No tenim informació del referèndum i no ens podem posicionar'. La nostra resposta: 'Teniu la mateixa informació del referèndum que nosaltres tenim de la vostra moció de censura', que no tenia ni candidat ni majories", ha recordat Rufián. I Domènech què va dir en aquella reunió?, han demanat a Rufián: "No va dir res, cosa habitual".

El diputat d'ERC no ha volgut carregar les culpes en Pablo Iglesias, que entén que "té un projecte molt determinat i encara ha de guanyar el PP, el PSOE, Cs i el TC, i el respectem". "Jo em pregunto més què passa amb la gent d'aquí, que son més conscients del procés de canvi que es viu a Catalunya".

Rufián ha sigut molt dur amb els comuns catalans: "Fa temps que no m'interessa el que pensin o diguin Domènech, Colau, Rabell o Coscubiela. M'interessa molt més el que pensin els seus votants. Dono per fet que els comuns no hi seran, l'1-O. El votant dels comuns sí que hi serà, però la cúpula no".

stats