Política 17/08/2014

Rull: "No ens cansem, no ens trenquem, aquest procés és irreversible"

El coordinador general de CDC convida el PSC a "enfortir" la majoria a favor del 9-N

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha reafirmat aquest diumenge el compromís del seu partit amb el procés sobiranista, després d'uns dies de friccions amb ERC pels temors dels republicans a una frenada dels convergents en el camí del dret a decidir. "No ens cansem, aquest és un procés irreversible cap a la llibertat. No ens trenquem, la unitat bàsica és molt més forta que tot el soroll que es pugui generar", ha assegurat Rull, de visita a les festes de Gràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi haurà moltes dificultats, però amb la mobilització, amb la força, amb la unitat, amb la determinació, segur que ens en sortirem, aquesta força ens fa imparables", ha destacat. De cara a la Diada, Rull ha instat la ciutadania de Catalunya a "no defallir, a guanyar els carrers, a mobilitzar-se com mai". La direcció de CDC ha enviat una carta a la militància per demanar que "s'activi al màxim" aquest Onze de Setembre i s'apunti a la V humana que organitzen l'ANC i Òmnium Cultural.

Crida als socialistes

Després que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'oferís com a futur aliat del govern d'Artur Mas si tira la tovallola amb la consulta del 9-N, Rull ha replicat precisament "obrint la porta" als socialistes perquè se sumin al consens que ja existeix al voltant de la data i la pregunta de la consulta. "El problema que tenen el PP i el PSOE no és què preguntem sinó el fet que preguntem. Convidem el PSC a enfortir aquesta gran majoria que ja existeix, no a anar a buscar altres majories", ha insistit.

També s'ha referit a l'advertiment llançat pel president d'ERC, Oriol Junqueras, en un article a 'El Punt Avui', en què deia que "no és el moment de dubtes ni vacil·lacions". "Deu parlar per a algú altre, per a nosaltres segur que no. La gent que som a CDC fem política justament per aconseguir l'estat propi, és una determinació que tenim intacta. Potser altres tenen alguna dificultat, nosaltres no la tindrem mai", ha replicat Rull. "Si va per nosaltres, ho trobaríem inacceptable", ha reblat.

Sense "especulacions" sobre un govern amb ERC

Pel que fa a la hipòtesi d'un govern d'unitat amb ERC, ha comentat que "és una opció que no tanquem, però no avancem esdeveniments". S'ha mostrat "convençut" que, si cal, hi haurà aquest acord, però "ara no especulem sobre això".

D'altra banda, després que la republicana Anna Simó hagi advertit que el procés cap a la independència no serà un "camí de roses", Rull ha reconegut que, com apunten els 18 informes elaborats pel Consell Assessor per a la Transició Nacional sobre com serà l'endemà de la independència, aquest procés "no estarà exempt de dificultats, hi haurà un nivell de sacrifici". Segons Rull, "cal construir els dics de contenció perquè això sigui viable i possible". Primer, ha dit, cal "guanyar la majoria" social per tirar-ho endavant, després votar i a continuació tenir a punt les estructures perquè el nou estat "sigui viable".

stats