REACCIONS A LA SENTÈNCIA DEL SUPREM
Política 22/12/2010

Camats (ICV-EUiA): "No hem de modificar el nostre model de cap manera"

La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha instat el nou Govern a "garantir que el català sigui el centre del model educatiu del nostre país". "El sistema educatiu ha permès èxit acadèmic i èxit social perquè ha ajudat a la cohesió social. No hem de modificar el nostre model de cap manera", ha reblat Camats.

Oriol March
1 min

BarcelonaCamats, que ha subratllat que l'origen de la sentència està en les queixes de tan sols quatre famílies utilitzada pel PP, i per tant "no és extensible a la majoria de la societat catalana", ha reafirmat el compromís d'ICV-EUiA amb el sistema educatiu "tal com l'hem estat utilitzant fins ara no només ha permès aprenentatge a alumnes que no tenen com a llengua materna el català o el castellà puguin aprendre l'altre llengua al final del seu aprenentatge".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El nostre sistema educatiu ha garantit l'èxit acadèmic i social i per tant ha permès la cohesió social de la nostra societat", ha subratllat Camats, que ha afegit que "ara el que s'ha de fer és preservar la cohesió que ha permès l'escola catalana i la immersió lingüística". Per això ha apel·lat a les forces catalanes i catalanistes del Parlament a "posar-se d'acord" per garantir el model lingüístic d'aquest sistema educatiu.

Per a la diputada ecosocialista, "demà no ens podem permetre el luxe que el president de Catalunya sigui investit amb els vots d'una força (PP) que farà servir aquesta sentència per carregar-se el nostre model educatiu i lingüístic".

stats