CASTELLERS
Cultura 17/10/2011

Castells amb projecció de futur a la diada de Sants

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sants van descarregar ahir a la seva plaça el primer  cinc de vuit de la temporada.

Els Castellers de Sants es van quedar diumenge a les portes de recuperar el tres de nou amb folre. A part del seu intent, només els Minyons de Terrassa, la Colla Vella de Valls i la Jove de Tarragona van afrontar castells de nou aquest cap de setmana.

La diada dels Castellers de Sants va oferir-ne una de freda i una de calenta. D'una banda els Borinots van aconseguir descarregar el seu primer cinc de vuit de l'any, un castell que només sis colles han estat capaces d'assolir aquesta temporada, però de l'altra van fer llenya amb el primer tres de nou. En aquest punt de la diada, els nervis van trair la colla local, que va desmuntar en dues ocasions la pinya del tres. A la tercera van fer sonar gralles i el tronc va anar amunt, però quan els dosos ja estaven col·locats, la canalla va decidir tirar avall. Els ànims van caure en picat en aquest moment i l'estructura va fer llenya ràpidament. La injecció de moral que havia de suposar aquesta fita haurà d'esperar, però no podran adormir-se, ja que la temporada camina cap al final.

Els Minyons de Terrassa van seguir fent passos cap a una de les cites més importants del seu calendari. Van depurar el lleuger tres de nou destinat a foradar el cel gironí en forma de bèstia emmanillada. A més van atacar el tercer cinc de vuit i tres de vuit amb agulla consecutius, estructures que també podrien esdevenir gammes extres al tram final de la temporada.

Els Capgrossos de Mataró, per la seva banda, no van poder sortir del desànim en què s'ha convertit la segona part de l'any. Segueixen domesticant els castells de vuit que porten a plaça però la manca de personal els allunya momentàniament dels reptes superiors.

Al Vendrell, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va destacar al costat de tres formacions històriques del món casteller. Els tarragonins van descarregar tant el tres com el quatre de nou folrats i van carregar un quatre de vuit amb l'agulla que només han pogut completar en una ocasió.

La Colla Vella també va aconseguir el tres de nou i la Joves de Valls camina per altres sendes amb el dos de vuit com a millor castell.

Quatre de vuit a Mallorca

Finalment cal destacar les colles que han fet bé els deures. Els Castellers de Mallorca van coronar dissabte el primer quatre de vuit del seu historial, i els Salats de Súria van completar el seu primer quatre de set amb l'agulla.

D'altra banda, els Sagals d'Osona van resoldre el quatre de vuit per segon cop aquesta setmana, ja que el primer de l'any el van aconseguir dimecres a la festa major de les Corts. També a les Corts, els Castellers de Barcelona van repetir el dos de vuit aconseguit fa unes setmanes a La Mercè.

stats