MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 27/05/2012

Schumacher rejoveneix als carrerons de Mònaco

Nuria García
2 min
L'alemany Michael Schumacher celebra el millor temps que va marcar en els entrenaments oficials a Montecarlo.

BARCELONAFeia sis anys que Michael Schumacher no aconseguia una pole position . L'última va ser a Magny-Cours, el 2006, a bord d'un Ferrari, en la que va ser la seva última temporada abans de retirar-se temporalment. Aquell cap de setmana l'alemany va aconseguir també el triomf al traçat francès. Ahir als carrerons tortuosos de Mònaco Schumacher va rejovenir i va aconseguir la primera pole des que va tornar al Mundial de la mà de Mercedes ara fa dos anys. Els resultats en aquests dos últims campionats no havien estat els esperats però el pilot alemany, de 43 anys, va demostrar ahir que amb un Mercedes competitiu i millorat com el d'aquesta temporada encara pot presentar batalla.

Ahir Schumacher va aconseguir la 69a pole de la seva carrera, però aquesta no figurarà en el seu palmarès. La sanció que arrossega des del Gran Premi d'Espanya de fa quinze dies -va envestir per darrere Bruno Senna al final de la recta principal de Montmeló- l'obliga a perdre cinc posicions a la graella i, per tant, sortirà sisè. I a Mònaco, una cursa en què de les deu últimes edicions, en set ocasions ha guanyat qui sortia des de la primera posició.

I avui (14 hores, Esport3 i Antena 3) des de la pole position sortirà l'australià Mark Webber. I si es compleixen les estadístiques al circuit monegasc i guanya qui surt des de la primera posició, aquesta temporada, tan esbojarrada com imprevisible, podria ser de rècord. En les primeres cinc curses hi ha hagut cinc guanyadors diferents, fet que només s'ha repetit abans en dues ocasions -la temporada 1975 i la 1983-. Però mai abans hi ha hagut sis pilots que hagin pujat al capdamunt del podi en les sis primeres curses. Així doncs, si avui guanya un pilot diferent dels que ho han fet en els cinc primers Grans Premis (Button, Alonso, Rosberg, Vettel o Maldonado), la temporada passarà a la història.

5 guanyadors diferents en 5 anys

En els últims cinc anys el príncep Albert II ha entregat la copa de guanyador a cinc pilots diferents. L'any passat el triomf va ser per a Sebastian Vettel, i el 2010, per al seu company a Red Bull Mark Webber. Button va sortir guanyador de Montecarlo el 2009 i un any abans era Hamilton, amb el McLaren, qui recollia el trofeu de triomfador. Alonso va recollir el 2007 la copa com a primer classificat, com ja havia fet l'any anterior.

En la sessió d'entrenaments oficials d'ahir, la sorpresa negativa va ser la posició de Jenson Button, que amb el McLaren va quedar fora de la lluita per la primera posició en caure a la Q2 i veure's relegat a la 12a posició. Button, a més, va guanyar una posició per les dues sancions que els comissaris van imposar a Pastor Maldonado: la primera, de deu posicions a la graella, per haver obstaculitzat Checo Pérez en els tercers lliures, i la segona, de cinc posicions, per haver substituït la caixa de canvis.

De la seva banda, Pedro Martínez de la Rosa sortirà des de la 20a posició. El català va aconseguir superar el Marussia de Charles Pic i el seu company d'equip, Narain Karthikeyan. També sortirà darrere d'ell Checo Pérez, que va tenir un accident i no va poder marcar cap temps.

stats