PREMSA
Mèdia 15/10/2012

'El Temps' vol que els lectors siguin els nous accionistes

El setmanari El Temps arriba demà als quioscos després d'una parada estival. El seu propietari, Eliseu Climent, vol ampliar el capital de l'empresa a través de la participació dels seus lectors.

àlex Gutiérrez M.
3 min
Eliseu Climent és l'editor i el propietari d'El Temps, que amb 7.000 subscriptors  és una de les publicacions de referència als Països Catalans.

BARCELONALa revista El Temps prepara una nova etapa, en què deixarà d'estar editada per Eliseu Climent a través d'una societat familiar i passarà a ser propietat d'una nova companyia, encara en formació, que aspira a captar el suport dels lectors de la publicació. A més, el veterà setmanari torna demà als quioscos, després d'una pausa estival que l'ha fet estar disponible només per als subscriptors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"És una decisió forçada per les circumstàncies -explica en declaracions a l'ARA Eliseu Climent-, perquè l'empresa familiar, perquè continués sent-ho, hauria de tenir l'interès dels fills, però no és el cas. Per això hem plantejat aquest model, que creiem que pot acostar encara més la revista als seus lectors". La intenció de l'equip actual és acumular adhesions fins al juny del 2013, el moment en què es faria una ampliació de capital amb els diners recaptats.

2 milions d'euros

"El que és evident és que jo perdré la majoria de les accions -reconeix Climent-. Però l'objectiu de tot plegat és estabilitzar la publicació i fer-ho més enllà del mateix setmanari. Estem considerant llançar altres productes". L'objectiu marcat és arribar als dos milions d'euros, tot i que l'editor és conscient que "de la idea a la realitat, en aquests temps, pot haver-hi una distància considerable".

La idea és que Edicions del País Valencià SA es dissolgui en Espai de Comunicació SA, una empresa de la qual n'ha estat nomenat director general Vicent Sanchis, exdirector de l' Avui i de Barça TV (i exdirector d' El Temps ). Aquesta transició la pilotarà amb un equip assessor format pel mateix Eliseu Climent i per Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya. A més, s'ha nomenat un nou consell editorial de la revista que està format per l'advocada Magda Oranich, l'antropòleg Joan F. Mira, el professor de periodisme Joan Manuel Tresserras, el sociòleg Salvador Cardús, l'assagista Josep Vicent Boira i el socioecòleg Ramon Folch.

La nova empresa seguirà editant l'anuari del The Economist , traduït al català, i retindrà l'exclusiva de publicació de continguts del setmanari Der Spiegel , especialitzat en temes d'investigació.

Persones significatives

En tot cas, aquestes decisions estan condicionades pel que decideixi l'assemblea que es convocarà el juny de l'any que ve. Serà l'hora de veure també quants lectors han decidit sumar-se al projecte. De moment, la capçalera ha fet públic el nom d'algunes de les persones significatives que han fet una contribució a la revista.

Entre aquests primers nous lectors-accionistes hi ha noms com l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; el president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà; l'expresident de Caixa Catalunya Antoni Serra Ramoneda, i el periodista Miquel Calçada. "De moment hem tingut una arrencada molt bona i la reacció està sent positiva".

Referent en català

Nascut l'any 1984, El Temps és una de les publicacions de referència de la premsa en català i una de les que més activament ha defensat la unitat de la llengua. El setmanari considera que encara hi ha "la necessitat de comptar amb mitjans propis que comuniquin un espai definit per l'extensió de la llengua catalana i que trenquin així, amb naturalitat i en positiu, les velles dinàmiques informatives estatals, autonòmiques i provincials".

El Temps declara que té 7.000 subscriptors. Eliseu Climent (Llombai, Ribera Alta, 1940) n'és l'editor i un dels activistes valencians més actius en favor de la cultura dels Països Catalans. Entre els projectes que ha impulsat destaca l'editorial Tres i Quatre, l'entitat Acció Cultural del País Valencià i els premis Octubre. L'any 1983 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

stats