Societat 11/07/2011

Demà canvia el temps

Meteocat activa l'avís de situació de risc per pluges intenses a ponent de cara a dimarts a la tarda. El canvi de temps farà afluixar clarament la calor

Miquel Bernis
1 min

La calor s'accentuarà aquest dilluns i al migdia molts termòmetres superaran els 30 graus, fins i tot en algun punt de costa. Al vespre el canvi respecte d'ahir serà més notori i costarà força més dormir que les nits anteriors. Farà sol arreu i tot i algunes nuvolades de tarda al Pirineu en general el cel serà clar.

Demà, però, arriben canvis. El matí ja serà més variable a l'oest i cauran alguns primers ruixats al Pirineu i a ponent. A la tarda i vespre la inestabilitat anirà a més i descarregaran xàfecs a l'interior, que amb el pas de les hores, ja de cara al vespre, arribaran també a la costa. La tongada de xàfecs serà bastant curta però obrirà la porta a una massa d'aire molt més fresc. Meteocat ha activat ja l'avís de situació de risc, de moment només a l'oest, per la possibilitat que alguns d'aquests ruixats siguin forts. Les temperatures cauran ben bé 10 graus al Pirineu i a la resta en baixaran almenys 5.

Dimecres farà tramuntana a l'Empordà i tot i que durant la setmana el termòmetre s'anirà recuperant res fa pensar en cap més calorada intensa durant la setmana. Dimecres i dijous seran dies mig ennuvolats al nord i el cap de setmana podria arribar un segon canvi de temps.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats