Societat 09/01/2013

Absolt l'exalcalde de Torrelles de Foix d'haver conspirat per matar el seu successor

L'Audiència de Barcelona considera que no hi ha proves que acreditin el complot d'Erasme Torrents, juntament amb tres persones més, per assassinar el seu excompany de files, Salvador Miralles

Efe
2 min
L'exalcalde de Torrelles, Erasme Torrents, a l'entrada del jutjat d'Igualada / MANUEL HIDALGO (ACN)

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha absolt l'exalcalde de Torrelles de Foix (Alt Penedès) Erasme Torrents (CDC) del delicte de conspiració d'assassinat del qual va ser acusat per ordenar matar un antic company del seu grup municipal, després que aquest li tragués l'alcaldia en una moció de censura.

En la sentència, el tribunal considera que no està acreditat que l'alcalde, juntament amb tres persones més que estaven acusades de participar en el complot per a l'assassinat, "s'haguessin concertat i posat d'acord per acabar amb la vida" de l'excompany de files de l'alcalde, Salvador Miralles. Així, els absol tots d'aquest delicte.

Tanmateix, la secció sisena de l'Audiència ha condemnat per tinença il·lícita d'armes dos dels acusats, Salvador B., que va ser el que va explicar a la policia l'existència de la conspiració per matar Miralles, i el seu contacte Francisco Javier A. P., que va comprar un rifle i dues caixes de munició a Salvador B., malgrat no tenir la llicència pertinent.

Miralles va acusar Torrents i tres persones més de l'entorn de l'exalcalde d'intentar matar-lo quan aquest, que va ser tinent d'alcalde de Torrelles, es va aliar amb quatre regidors del PSC després de les municipals del 2003 perquè prosperés una moció de censura el juny del 2004, que va aixecar l'alcaldia a Torrents.

En la seva sentència, el tribunal considera que "existeix una absoluta i total falta d'acreditació d'aquesta voluntat compartida i resolta d'acabar amb la vida de Salvador Miralles", atès que els únics indicis de l'acusació se sustenten en la declaració d'un dels processats davant la policia, en qualitat de confident.

L'Audiència arriba a la conclusió que la declaració de Salvador B. "es mou per mòbils de venjança" contra un altre dels acusats, per una mútua animadversió per un afer de drogues, i perquè aquest l'havia incriminat en un judici que va comportar la seva condemna per delicte contra la salut pública.

Durant el judici, Torrents, que durant més d'un any va mantenir a la façana del seu domicili una pancarta que resava "Miralles traïdor", va explicar que la "jugada" del seu excompany de partit va generar molt malestar al poble: "Molta gent deia que volien matar Miralles, però de dir-ho a fer-ho hi ha una tirada".

stats