Societat 28/09/2016

Barcelona guanyarà dues places al costat del mercat de Sant Antoni

L'Ajuntament preveu pacificar els carrers Tamarit i Borrell

Ara
2 min
mercat4

BarcelonaBarcelona continua la seva particular batalla per guanyar espai per a l'ús veïnal i restar-lo als vehicles. Aquest cop, al voltant del mercat de Sant Antoni, que actualment es troba immers en el seu macroprojecte de reforma. La regidora de Comerç i Mercats de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament preveu pacificar la cruïlla entre els carrers Tamarit i Comte Borrell, adjacents al mercat de Sant Antoni, amb uns treballs que intentarà sincronitzar amb la reobertura del mercat, prevista per a finals del 2017.

La pacificació d'aquest espai forma part de les propostes que han estat validades dins el procés participatiu iniciat al juny, segons ha explicat Ballarín, que ha ressaltat que tenen la intenció de pacificar Tamarit entre les carrers Viladomat i la ronda Sant Pau, i Comte Borrell entre Floridablanca i Manso, i generar dues places.

El procés participatiu ha determinat també que aquestes dues noves places –a les cantonades del mercat amb Comte Borrell i Tamarit– comptin amb espai verd a les zones en què sigui tècnicament viable i que siguin àrees intergeneracionals destinades a l'oci i el joc.

Preguntada pels periodistes pels detalls d'aquesta pacificació, Ballarín ha assegurat que "encara no s'ha decidit com serà" i que demanaran un projecte per determinar la millor manera de fer-la, amb uns treballs que sosté que serviran perquè el mercat s'integri de forma més natural al seu entorn.

Activitats culturals a la fossa

L'espai de la fossa, de 2.500 metres quadrats i en què se situen restes de la muralla medieval, es dedicarà a activitats culturals i també a esdeveniments com ara concerts i espectacles, que comptaran amb un magatzem en aquest espai del mercat, que està cobert per les plantes superiors però obert en un lateral.

El mercat tindrà diversos espais al seu interior que sumen 700 metres quadrats en diversos nivells, que es destinaran a diversos usos compartits, entre els quals, una aula de cuina per a tallers, activitats "vinculades al mercat alimentari i també a la promoció de la salut".

D'altra banda, hi haurà una sala polivalent de 200 metres quadrats que gestionarà l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), que també estarà a oberta a acollir activitats promogudes pels paradistes, la direcció del mercat i els veïns, ha explicat Ballarín.

La ronda de Sant Antoni, a debat

La regidora ha assenyalat que impulsaran un altre procés participatiu sobre el futur de la ronda de Sant Antoni, que és on s'ubica el mercat provisional en dues carpes entre els carrers Casanova i Comte d'Urgell des del 2009, i comptaran amb veïns i comerciants tant del barri de Sant Antoni com del Raval.

Ballarín ha destacat que hi ha un ampli consens sobre la necessitat de retirar la carpa del carrer Urgell, on se celebra el mercat dominical, i que l'Ajuntament treballa per trobar una ubicació definitiva amb els agents implicats amb la voluntat de retirar-la tan aviat com ho permetin les obres.

stats