Infraestructures
Societat 12/05/2011

CiU denuncia que Catalunya queda fora del Pla Extraordinari d'Infraestructures de l'Estat

Dels 7.492 milions d'euros licitats fins ara en aquest pla, que busca la inversió privada per generar ocupació al sector de les infraestructures, la federació denuncia que no se'n destinarà cap a Catalunya

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl Ministeri de Foment ha licitat fins ara 7.492 milions d'euros dins el Pla Extraordinari d'Infraestructures (PEI), que preveia destinar uns 17.000 milions entre 2010 i 2012 a diversos projectes per generar ocupació en l'àmbit de les infraestructures. Dels projectes que rebran aquesta injecció, cap no es farà a Catalunya, un fet que el portaveu de Foment de CiU al Congrés, Pere Macias, va considerar "d'extrema gravetat".

"És la primera vegada que l'Estat fa un pla d'infraestructures i no destina ni un sol euro a Catalunya", va afirmar Macias, i va criticar especialment que s'hagi deixat fora d'aquest programa el projecte per als accessos al Port de Barcelona.

Per això, Macias va anunciar que demanarà la compareixença del secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlan, al Congrés. El grup nacionalista preveu també presentar una proposició no de llei per instar el govern espanyol a "accelerar els nous accessos sud al Port de Barcelona, tant viaris com ferroviaris".

stats