Consum
Societat 03/12/2010

Consum immobilitza una partida de polseres de goma per seva possible toxicitat

Les polseres de goma, de colors i amb formes d'animals o objectes, són molt populars entre els nens. La mare d'una nena les ha denunciat per una possible reacció al·lèrgica

Efe
2 min

BarcelonaL'Agència Catalana de Consum (ACC) ha immobilitzat una partida de 1.000 polseres infantils de plàstic per comprovar la seva possible toxicitat, després que una nena requerís hospitalització a causa d'una reacció al·lèrgica després de tenir a la boca una d'aquestes gomes.

El director de l'agència autonòmica, Jordi Anguera, ha assenyalat a Efe que les polseres s'han enviat de forma "cautelar" a un laboratori "per certificar si són tòxiques", i ha informat també que s'han immobilitzat 12.500 gomes més a causa d'errors de forma en les etiquetes del producte.

"El fet més probable és que no passi res, atès que tenim una sola denúncia i hi ha milions de polseres d'aquest tipus que s'han venut i s'utilitzen cada dia", ha assenyalat Anguera per tranquil·litzar als consumidors, encara que ha recomanat que si ja es té a casa el producte és important "evitar el contacte amb la saliva".

"No totes les polseres han d'estar malament perquè una determinada marca o fabricant no hagi fet bé les coses", ha afirmat Anguera.

Les gomes en qüestió es venen en molts comerços sota la denominació de "polseres boges", i són de fines tires de plàstic de colors cridaners amb diferents formes com animals o símbols.

Anguera ha assegurat que malgrat la immobilització de 13.500 polseres, "una multitud d'establiments" segueixen venent aquestes gomes "amb normalitat", i ha fet una crida als consumidors perquè ho denunciïn a l'Agència de Consum si troben productes a la venda amb etiquetes irregulars.

El director de l'agència ha subratllat la necessitat de "no generar més alarma", sinó "simplement recomanar als consumidors que llegeixin bé les instruccions del paquet on vénen les polseres".

Com a mesura de seguretat, Anguera recomana certificar que l'etiqueta especifiqui qui és el fabricant de les polseres i que contingui unes instruccions d'ús en castellà o en català.

En el cas de les 12.500 polseres que han estat immobilitzades per defectes en la informació que ofereixen al consumidor, el director de Consum ha assegurat que podran ser posades a la venda de nou una vegada el fabricant hagi corregit les carències en les etiquetes.

stats